NMBS legt pendeldienst in om uitvallen Beneluxtrein in Noorderkempen op te vangen

NMBS legt pendeldienst in om uitvallen Beneluxtrein in Noorderkempen op te vangen

Heel wat volk stond op 9 april te drummen om op de eerste Beneluxtrein te stappen. Sindsdien kampt de IC-trein met technische problemen aan de grensovergang in Nederland. Foto: Elke Lamens

Brecht - De Beneluxtrein die op 9 april feestelijk werd onthaald in station Noorderkempen kampt met problemen. De trein is allesbehalve stipt en valt zelfs soms uit. Het Brechtse gemeentebestuur heeft haar ongenoegen geuit aan de NMBS. Die erkent het probleem en legt onder meer een pendeldienst in tussen Noorderkempen en Antwerpen-Centraal.

Heel wat reizigers zijn misnoegd omdat ze bijna dagelijks problemen ondervinden met de stiptheid. Het gemeentebestuur van Brecht heeft bij de NMBS aangedrongen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

De NMBS erkent het probleem en stelt dat het samen met Infrabel al verschillende verbeteracties heeft ondernomen. Een daarvan is een pendeldienst tussen Noorderkempen en Antwerpen-Centraal om het uitvallen van de Beneluxtrein op te vangen. “Als we weten dat de trein vanuit Nederland via het oude traject Essen-Roosendaal wordt omgeleid voor een dag of enkele uren, dan kunnen we een pendeltrein inleggen tussen Noorderkempen en Antwerpen-Centraal. Zo is ook de binnenlandse dienst verzekerd”, legt NMBS-woordvoerder Bart Crols uit.

Zo kunnen pendelaars toch op tijd in de stad geraken. Grote struikelblok zijn de technische problemen aan de grensovergang in Nederland. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio