Freija Dhondt nieuwe sp.a-fractieleider in Oost-Vlaamse provincieraad

Freija Dhondt nieuwe sp.a-fractieleider in Oost-Vlaamse provincieraad

Freija Dhondt Foto: ELZ

Deinze - Joris Vandenbroucke, tot voor kort fractieleider sp.a in de provincieraad, legde op 17 juni jl. de eed af als Vlaams parlementslid als opvolger van Daniël Termont. Het mandaat van provincieraadslid kan niet gecumuleerd worden met dat van parlementslid en dus moest de sp.a-fractie op zoek naar een nieuwe fractieleider. Dat werd Freija Dhondt.

De 25-jarige Freija Dhondt uit Deinze werd door haar fractie verkozen om de taak van fractieleider de komende vier jaar uit te oefenen. ‘Als jong talent zal Freija mee zorgen voor de nodige dynamiek en ook inhoudelijk zal ze haar mannetje staan. sp.a gaat hiermee resoluut voor verjonging en vernieuwing in de provincieraad’, aldus Joris Vandenbroucke. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat zij deze fractie goed zal leiden’.

De jonge Deinse politica is provincieraadslid sinds begin deze legislatuur en zetelt ook sinds 2007 in de Deinse gemeenteraad. ‘De verkiezing als fractieleider is voor mij een hele eer. Ik zal er alles aan doen om mijn fractie met verve te vertegenwoordigen in de provincieraad en bij uitbreiding in de volledige provincie’, aldus Dhondt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio