VIDEO. Fe(e)stje voor vijf jaar De Sterrebloem

Foto: Allround Photoservice Kurt

Deinze - Op zaterdag 28 juni heeft in Meigem de vijfde editie plaats van het familiaal muziekfestival Fe(e)stje! Meteen ook een gelegenheid om de vijfde verjaardag van de ervaringsgerichte basisschool De Sterrebloem te vieren. HT Roberts en Bruno Deneckere komen er hun nieuwe cd ‘Heroes and has-beens’ voorstellen. Daarnaast komen ook Werner Dumez, Empty Room, Luiz Marquez en The Meigem Groove Orchestra het beste van zichzelf geven. Uiteraard zal het ook deze keer niet ontbreken aan de nodige kinderanimatie, want ook op die dag staan de kinderen centraal.

Alternatieve basisschool

De alternatieve basisschool De Sterrebloem werd in 2009 opgericht door Ellen De Dapper en enkele ouders. Zij begonnen met 38 leerlingen en zitten na vijf jaar aan het dubbele. Het aantal begeleiders nam toe van drie naar acht. Vorig jaar werd een schoolgebouw gekocht, dat moet verbouwd worden, zodat men op termijn 120 kinderen kan opvangen. De school werkt in een familiale en huiselijke sfeer, waarbij men niet enkel naar prestaties kijkt. De kinderen krijgen veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid.

Fe(e)stje

De vijfde editie van het Fe(e)stje! heeft plaats op zaterdag 28 juni op de weide voor de ervaringsgerichte school De Sterrebloem in Meigem. Het begint om 14 u met allerlei kinderanimatie en -workshops zoals kindertheater, circusinitiatie, klei atelier, schminken, vilten, ballonnenknopers en zelfs een fiets-racebaan. Ondertussen kan er genoten worden van de muzikale optredens van HT Roberts & Bruno Deneckere, Werner Dumez, Empty room, Luiz Marquez en The Meigem Groove Orchestra.

HT Roberts & Bruno Deneckere

Al van in de jaren tachtig trekken singer-songwriters Roberts en Deneckere met elkaar op. Zij stonden ergens te lande samen gitaar te spelen op een podium of ondersteunden elkaar in de platenstudio. Nu verenigen zij hun talenten, ideeën, creativiteit en muzikaliteit op dit gezamenlijk debuut dat zij zelf ironisch ‘Heroes & Has-beens’ doopten.

De ‘Landed Gentry’, dat zijn drie muzikanten die hen met bas, drum en orgeltje begeleiden. Zij vergezellen de twee songwriters hoewel die zelf multi-instrumentalisten zijn. Herman en Bruno spelen immers zelf ook nog harmonica, mandoline, bouzouki, dulcimer of Weissenborn, wat vaak folky elementen toevoegt aan de songs. Beiden zingen afwisselend hun eigen composities, zodat de poëtische beeldtaal of het gebruik van metaforen iedere keer weer persoonlijk overkomt. 

Volwassenen betalen 8 euro, studenten 5 euro, kinderen onder 12 jaar 3 euro en 60-plussers 5 euro toegang.

Om 17 u wordt de barbecue aangestoken. De aanwezigen kunnen daarna genieten van zowel een uitgebreide maaltijd voor €7 als van een broodje met braadworst voor €3.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio