Festival van Vlaanderen in Deinze

Het Gents Madrigaalkoor in Sint-Paulus

Het Gents Madrigaalkoor in Sint-Paulus

Het Gents Madrigaalkoor Foto: www.deinze.be

Deinze - Het Festival van Vlaanderen organiseert in alle Vlaamse provincies klassieke concerten van uitzonderlijk niveau. Door zijn veelzijdige en verspreide programmatie bereikt het Festival ieder jaar een zeer breed publiek. Ook in Oost-Vlaanderen, de bakermat van het Festival, is Deinze onder de noemer ‘Festival+’ reeds jarenlang een Festivalstad. Op vrijdagavond 17 oktober is het Gents Madrigaalkoort onder leiding van Johan Duijck te gast in de Sint-Pauluskerk in Petegem.

Het Gents Madrigaalkoor o.l.v. Johan Duijck

Het Gents Madrigaalkoor werd in 1966 opgericht en in 1973 werd Johan Duijck aangesteld als dirigent. In tegenstelling tot de tendens van die dagen naar kleine renaissance- en barokensembles, bouwde hij het koor uit tot een groter ‘romantisch’ koor. Gaandeweg verwierf het Gents Madrigaalkoor een unieke plaats in het culturele leven van Vlaanderen.

Sinds 1972 zingt het Gents Madrigaalkoor in de eredivisie van de provincie Oost-Vlaanderen. Het werd eerste laureaat van de nationale koorwedstrijd van de RTBF; in 1997 werd het benoemd tot Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen en in 2000 werd "Deux mille regretz" (een opdracht van het Gents Madrigaalkoor aan Roland Coryn) bekroond door de Europese Federatie van Jonge Koren, Europa Cantat, voor de originaliteit van zijn programma. In 2002 verwierf het koor de titel "Koor van het jaar 2002-2003".

Vrijdagavond brengen zij ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms.

Praktisch

Wanneer: vrijdagavond 17 oktober 2014 om 20 u

Waar: Sint-Pauluskerk, Oostkouterlaan, Petegem

Toegang: 14 euro, 12 euro voor -26jarigen, 55-plussers en personen met functiebeperking. Kaarten kunnen gereserveerd worden op 09 381 95 00 of stadsbestuur@deinze.be .

Meer info: Stedelijke cultuurdienst, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, tel 09 381 95 10 of
cultuur@deinze.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio