Politieactie 'Eén Dag Niet' op 11 december

Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen. Op 11 december 2014 vindt daarom een eerste Belgische ‘1 dag niet’ plaats. De actiedag geeft elke inwoner en de politiediensten een platform om volop na te denken en initiatief te nemen om onze zone en de verschillende buurten veilig te houden. Ook de politiezone Deinze-Zulte zet een aantal activiteiten op touw.

‘Zet eens een dief in de zak’

De broodzakkencampagne “Zet eens een dief in de zak!” gaat op 11 december terug van start. Alle bakkers in onze zone delen broodzakken uit met de boodschap: “Zet eens een dief in de zak! Verdacht? Bel 101!”. Het is de bedoeling mensen te stimuleren om verdachte handelingen te melden. Sociale controle en waakzaamheid van de burgers leiden tot een grotere veiligheid. Het is belangrijk dat burgers niet aarzelen om de politie te contacteren. Wanneer ze geconfronteerd worden met een verdachte situatie kunnen ze best onmiddellijk contact opnemen met het noodnummer 101. De politie is ervan overtuigd dat zij op die manier het aantal inbraken in onze zone kunnen indijken.

Diefstalpreventieadvies on tour

De diefstalpreventieadviseurs van de lokale politie gaan op 11 december ‘on tour’ met hun multifunctioneel operationeel voertuig. Inwoners van Deinze en Zulte krijgen op die manier de gelegenheid op verschillende locaties van een verkort diefstalpreventieadvies te genieten. Door zelf de mensen te bezoeken hoopt de politie de drempel te verlagen om diefstalpreventieadvies aan te vragen en de bekendheid van deze dienst te vergroten.

Locaties:

  • 14u00-15u00: Markt Deinze
  • 15u30-16u30: Guldepoort Machelen
  • 17u00-18u00: J. de Bethunelaan Sint-Martens-Leerne
  • 18u30-19u30: Palaestra Deinze
  • 20u00-21u00: Sporthal Zulte

Daarnaast zullen de overige diefstalpreventieadviseurs in de buurt rondgaan en aanbellen bij de inwoners om preventietips te verstrekken. Ze delen ook flyers met preventietips uit voor burgers die op dat moment niet thuis zijn.

Goliath-actie

De politiezone Deinze-Zulte neemt ook deel aan een gecoördineerde provinciale Goliath-actie. De controleactie ‘Goliath’ richt zich voornamelijk op het bestrijden van woninginbraken, diefstallen van eigendommen en rondtrekkende dievenbendes.

Wat kan je zelf doen?

“1 dag niet” promoot volop lokale initiatieven want 1.000 keer lokaal maakt 1 stevig geheel. ‘Maak er samen met de politie maar vooral ook met je gezin, buren, vrienden, vereniging of school een succes van. Samen kunnen we er voor zorgen dat er veel minder en één dag zelfs helemaal geen woninginbraken plaatsvinden. Post daarom jouw initiatief op de website www.1dagniet.be . Je mag ook steeds contact opnemen met je wijkinspecteur voor begeleiding of meer informatie,’ luidt het bij de politiezone Deinze-Zulte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio