Kaat Van Doren wint wedstrijd Fonds Hilde Demedts

Kaat Van Doren wint wedstrijd Fonds Hilde Demedts

Hilde Demedts Foto: www.fonds-hildedemedts.be

Deinze - De wedstrijd Fonds Hilde Demedts bekroont grafiek in Vlaanderen. Het fonds heeft tot doel een podium te verschaffen aan grafische kunstenaars en grafiek te promoten door het uitreiken van een tweejaarlijkse prijs. De prijzen werden op 12 december uitgereikt in het Museum van Deinze en de Leiestreek. Het fonds is genoemd naar de in 2009 overleden Deinse kunstenares Hilde Demedts.

Dit jaar vond de derde editie van deze wedstrijd plaats. Uit de meer dan 50 kandidaten en ruim 150 ingezonden werken koos de jury als laureaat voor de eerste Prijs, 2.500 euro, Kaat Van Doren met haar werk ‘Lost in Reality’, een werk in hoogdruk op groot formaat.

De tweede Prijs van 1000 euro gaat naar Footnotes, een werk in diepdruk van Kim Gheuens. Er is een eervolle vermelding voor Kevin Vanwonterghem met zijn werk ‘Sky Burial’.

De winnende werken worden daar samen met ander geselecteerd werk van deelnemende kunstenaars tentoongesteld van 13 december tot en met 28 december 2014 op de openingsdagen- en uren van het Museum.

Meer info op www.fonds-hildedemedts.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio