Benefiet voor geneeskundeproject in Togo van Sarah Verdonckt

Sarah Verdonckt trekt deze zomer naar Togo Foto: LEZ

Zulte - Geneeskundestudente Sarah Verdonckt uit Machelen trekt deze zomer een maand naar Togo om mee te werken aan een geneeskundeproject. Zij zal er bijspringen in een lokaal ziekenhuis, in een aidscentrum en meegaan op 'outreaches', om in weeshuizen eenvoudige medische hulp te bieden, zoals vaccins zetten en wondjes verzorgen. Voor dit project wil zij sponsorgeld inzamelen. Daarom organiseert zij een benefietavond op vrijdagavond 1 mei in de Chirolokalen van Machelen voor spaghetti, plezier, blijdschap en goed karma.

Sarah Verdonckt woont in de Kerkweglos in Machelen en zit in het derde jaar geneeskunde in Gent: ‘In juli ga ik een maand naar Togo, om mee te werken aan een geneeskundeproject van Projects Abroad. Om het plaatselijke ziekenhuis in de hoofdstad Lomé zo goed mogelijk te kunnen steunen wil ik zoveel mogelijk centjes inzamelen en daarom organiseer ik op vrijdagavond 1 mei, vanaf 18u, een spaghetti-avond in de Chiro-lokalen van Machelen. Iedereen is van harte welkom op een avond met heerlijke spaghetti à volonté, een spetterend muziekoptreden van Jakobistan en een tombola met een mooie hoofdprijs.’

‘De reden waarom ik de benefiet organiseer is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om het lokale ziekenhuis te ondersteunen en er voor te zorgen dat ze gratis advies, gratis verzorging en behandeling kunnen blijven bieden aan de mensen die het nodig hebben maar het niet kunnen betalen. Zonder die ondersteuning zou zo een ziekenhuis niet kunnen blijven bestaan, aangezien de plaatselijke dokters en verpleegkundigen ook moeten betaald worden voor het werk dat ze leveren in het ziekenhuis. Het project spreekt mij zo aan omdat ik, ondanks het feit dat ik nog maar in mijn derde jaar geneeskunde zit, daar heel wat kan betekenen voor het lokale ziekenhuis. Met de dingen die ik tot nu toe al geleerd heb kan ik al vele mensen helpen en natuurlijk zal ik ook de kans krijgen om heel veel dingen te zien en enorm veel bij te leren. Ik heb er ook voor gekozen om ter plaatse te logeren bij een gastgezin, om op die manier zoveel mogelijk de plaatselijke cultuur te leren kennen.’

Een volwassene betaalt €10 voor de spaghetti-avond, een student €8 en een kind jonger dan tien €5. Er is ook vegetarische spaghetti verkrijgbaar.

Naast de spaghetti zijn er nog een aantal randactiviteiten die ten gepaste tijde bekend gemaakt worden.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan Sarah toch nog steunen door een pot saus te bestellen en die op zaterdag 2 mei of zondag 3 mei af te halen voor €5 per halve liter. Je kan ook gewoon een bijdrage storten op de rekening van Sarah.

Projects Abroad 

In een lokaal ziekenhuis versterken vrijwilligers zoals Sarah het team van artsen en verpleegkundigen, om kleine medische handelingen uit te voeren zoals bloeddruk opnemen, vaccinaties zetten of wondjes verzorgen. Zij bieden ook de patiënten emotionele ondersteuning. Zo wordt de werkbelasting iets lager en kunnen ze meer patiënten behandelen op één dag. Ook zet het project vrijwilligers in in een aidscentrum, waar patiënten gratis advies én behandeling krijgen. Tenslotte organiseert het project ook medische  'outreaches', waarbij een groep vrijwilligers naar weeshuizen gaat om daar basis medische hulp te bieden, zoals vaccins zetten en wondjes verzorgen.  Meer info op www.projects-abroad.be .

Praktisch

Wanneer: vrijdag 1 mei 2015, vanaf 18 u

Waar: Chirolokalen, Leihoekstraat 6B in Machelen

Inschrijven: tot 21 april via mail naar sarahverdonckt@hotmail.be en het gepaste bedrag te storten op: BE87 6528 2706 2094 op naam van Sarah Verdonckt, met als mededeling uw naam en het aantal personen en/of het aantal potten saus.

Meer info krijg je via een mailtje naar sarahverdonckt@hotmail.be .

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio