Open deurfeest in De Sterrebloem

Open deurfeest in De Sterrebloem

Het kunstwerk in bamboe van Casper en Jan Detavernier Foto: LEZ

Deinze - Zondagnamiddag 26 april om 14 u gooit De Sterrebloem, de ervaringsgerichte methodeschool in Meigem, zijn deuren open. Iedereen is er dan welkom om zich te komen informeren over de manier van werken op deze school. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn aanwezig om allerlei vragen te beantwoorden.

Hoe kijkt De Sterrebloem naar het leerproces bij kinderen? Krijgen de kinderen op deze school wel structuur? Wat vinden de kinderen zelf van hun school? En hoe zit dat eigenlijk met die ouderparticipatie? Er is taart en koffie en naar goede traditie zal er ook een wedstrijdje touwtrekken georganiseerd worden.

Veerle Hillaert van De Sterrebloem: ‘Dit schooljaar kregen de leerlingen van de vierde leefgroep (5e en 6e leerjaar) een langlopende taak. In september mochten ze zelf hun onderwerp kiezen. Na de paasvakantie moesten ze hun resultaat voorstellen. Het hele jaar door hadden ze dus de tijd om zich te verdiepen in hun onderwerp en te werken naar een product. Theo wilde een geocache maken. Mats wilde wel eens weten hoe je zelf een windmolen, die elektriciteit opwekt, kan in elkaar steken. Guillaume wilde zijn hond, tijdens die maanden, een aantal trucjes leren en Otto wilde zelf een luisterverhaal opnemen. De onderwerpen zijn dus zeer divers. Doel is dat elke leerling heel wat stappen zet en een leerproces doorloopt. Niet alleen het resultaat is van belang, maar evenzeer het proces.’

Een van de resultaten van deze langlopende taken zal te bekijken zijn tijdens het opendeurfeest. Casper wilde nl. een kunstwerk maken met een echte, professionele kunstenaar. Hij vond die in de persoon van Jan Detavernier (www.baboom.be), die grote constructies maakt met bamboe. Na een aantal tekeningen en twee maquettes, een gewone en een op schaal, zullen Casper en Jan, samen met de kinderen van de klas, het ontwerp van Casper op het grasveld van de school plaatsen ter gelegenheid van de open deur.

Ook de logboeken en resultaten van de andere kinderen zullen te bekijken zijn.

Iedereen is welkom op zondag 26 april vanaf 14u bij De Sterrebloem in de Lange Akkerstraat 17a in Meigem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio