Socrowd-actie van De Sterrebloem al na 3 weken rond

Socrowd-actie van De Sterrebloem al na 3 weken rond

Foto: http://www.socrowd.be/project/de-sterrebloem

Deinze - De Sterrebloem vzw is een basisschool in Meigem, in 2009 opgericht door een groep ouders, in samenwerking met enkele leerkrachten. Omdat het 100 jaar oude schoolgebouw het groeiend aantal leerlingen niet meer aankan, wil De Sterrebloem verbouwen. Maar om te kunnen verbouwen was er nog €36.000 nodig. De Sterrebloem wilde dit geld ophalen in samenwerking met Socrowd, een sociaal crowdfundingplatform. Als De Sterrebloem er in slaagde op vier weken tijd €12.000 euro te verzamelen zou Socrowd dit bedrag verdriedubbelen en kreeg De Sterrebloem dus een renteloze lening van €36.000.

De Sterrebloem gelooft dat onderwijs ook op een andere manier kan. De school staat voor respect, echtheid en verantwoordelijkheid. Respect voor de natuur en duurzaamheid zitten verweven in de hele werking van de school. Ecologisch verantwoord en duurzaam verbouwen is dan ook belangrijk voor De Sterrebloem. Het huidige schoolgebouw voldoet niet meer aan de moderne normen en het energieverbruik is te hoog. In nauw overleg met de school, heeft ecologisch architectenbureau BAST een ontwerp uitgewerkt voor het huidige gebouw en een kleiner nieuwbouwproject voor de kleuterschool.

Ondertussen is de actie afgerond. De school slaagde er zelfs in €14.400 te verzamelen op drie weken tijd. De missie is dus geslaagd en de Socrowd-actie werd bijgevolg afgerond. De Sterrebloem betaalt de lening later terug en ook de investeerders krijgen na verloop van tijd hun geld terug.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio