‘Deinze, winkelstad aan de Leie vzw’ zoekt centrummanager

‘Deinze, winkelstad aan de Leie vzw’ zoekt centrummanager

De raad van bestuur van de nieuwe vzw, samen met burgemeester Jan Vermeulen, schepenen Bruno Dhaenens en Trees Van Hove en Isabelle Lefebre, ambtenaar lokale economie. Foto: Eddy Lefevre

Deinze - Het centrummanagement 'Deinze, winkelstad aan de Leie vzw' is een structurele samenwerking tussen de handelaars en het stadsbestuur van Deinze. Dit centrummanagement wil werk maken van de profilering en verfraaiing van Deinze als winkelstad, het aantrekken van nieuwe bezoekers en het in de watten leggen van bestaande klanten. Hiervoor gaat de nieuwe vzw op zoek naar een centrummanager (m/v).

Het werkingsgebied van de nieuwe vzw 'Deinze, winkelstad aan de Leie' omvat alle straten binnen de zogenaamde ‘bestemmingsboulevard’, dat is de N35, N466, G. Gezellelaan, G. Martensstraat en de spoorweg, met als uitlopers de Gaversesteenweg tot aan het kruispunt met de N35, de Karel Picquélaan tot aan de kruising met Hulhage, de Kortrijksesteenweg tot aan de kruising met de spoorweg en alle grotere handelspanden van meer dan 500 m² gelegen langs of gericht op de N43. De stad Deinze en de handelaars zullen in de vzw bepalen welke acties prioritair zijn.

Twee belangrijke pijlers

De eerste pijler van het centrummanagement vormt de professionele ondersteuning en versterking van marketing en promotie, met bijvoorbeeld acties ter ondersteuning van belangrijke koopperiodes zoals eindejaar, Valentijnsdag, Moederdag, Pasen, de koopjesperiodes of de braderie en campagnes via de media of straatanimatie. Tweede maar niet minder belangrijke pijler is het profileren van Deinze als merknaam voor het winkelgebeuren. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren via een eigen huisstijl, evenementen of een kwaliteitsvolle website.

Voor dit alles wordt gestreefd naar een werkingsbudget van minimum € 200.000 per jaar. De handelaars betalen daarvoor een promotaks. De stad legt daar evenveel bovenop als de promotaks opbrengt.

Evenwichtige structuur

Binnen de vzw is het dagelijks management in handen van de Raad van Bestuur en de centrummanager. Er is een jaarlijkse algemene ledenvergadering, waarbij elke handelsvestiging uit het werkingsgebied wordt uitgenodigd. De aanwezigen hebben allemaal stemrecht over actieplannen en budgetten van de vzw.

De Raad van Bestuur bestaat uit twee bestuurders die worden voorgedragen door het stadsbestuur en één bestuurder namens Unizo. Vier bestuurders vertegenwoordigen de handelaars van de Markt, Tolpoortstraat, Kortrijkstraat, Gentstraat, de grotere handelszaken retailparken en de N43. Daar komen nog eens maximaal vijf waarnemers zonder stemrecht bij. Onder hen de ambtenaar lokale economie van de stad Deinze.

Centrummanager (m/v) gezocht

Voor een degelijke, professionele ondersteuning van de vzw wordt er op zoek gegaan naar een centrummanager (m/v). Die moet zorgen voor een betere samenwerking en de goede communicatie bevorderen tussen de handelaars van de binnenstad, de retailparken en de baanwinkels. Hij zal de belangen behartigen van alle handelaars binnen het werkingsgebied, o.a. bij het overleg met het stadsbestuur. Hij coördineert, initieert en realiseert acties rond marketing en promotie.

Alle informatie over de functie is te vinden op www.deinze.be/vacatures. Solliciteren kan tot vrijdag 20 november 2015. De kandidaten bezorgen daarvoor hun curriculum vitae en motivatiebrief schriftelijk bij de voorzitter van de vzw, Caroline Wauters (Scarpette), op de maatschappelijke zetel, Markt 111 bus 1, 9800 Deinze.

Info: Dienst lokale economie, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 03 of isabelle.lefebre@deinze.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio