AUDIO. Derde editie ‘Luister in het Duister’ met DéCéDé en verrassende gastlezers

AUDIO. Derde editie ‘Luister in het Duister’ met DéCéDé en verrassende gastlezers

Schepen van cultuur Rutger De Reu en stadsdichter Luc C. Martens zullen op locatie een gedicht lezen. Foto: Eddy Lefevre

Deinze - Ter gelegenheid van Gedichtendag en de Week van de Poëzie kan je op vrijdag 29 januari gratis ‘Luister in het Duister’ meevolgen, een poëtische avondwandeling door Zeveren. Voor het eerst heeft deze activiteit dus plaats buiten het centrum. Gedichten worden op een drietal locaties gebracht door DéCéDé, het DichtersConvent Deinze, en enkele gastlezers. Er wordt van start gegaan om 19.30 u aan het kerkplein in Zeveren.

Luister hier naar het gesprek met Franky Taveirne van DéCéDé in Up To Date op Radio Tequila.

De nationale poëzieweek vindt dit jaar plaats van donderdag 28 januari tot woensdag 3 februari. Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ is het thema nostalgie en herinneringen. Stadsdichter Luc C. Martens laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan in Deinze. Ter gelegenheid van deze Poëzieweek is er op vrijdag 29 januari een derde editie van ‘Luister in het Duister’, een avondwandeling door Zeveren met een keuze aan verrassende gedichten.

Wandelend in het winterdonker langs onverwachte wegjes en stegen, onvermoede paden en plekjes in en rond Zeveren, kan je luisteren naar poëzie, gebracht door de leden van DéCéDé, het DichtersConvent Deinze, en verscheidene gastlezers. Yvan Vandenbrande, Rita Rogiers, Rutger De Reu, Marianne Dossche, Ginette Filliers, Trui Galle, Peter De Maertelaere, Bert Van Poucke en Franky Taveirne zullen op drie locaties, zaal Te Lande, de school van Zeveren en de kerk van Zeveren, een gedicht naar keuze voordragen.

De wandeling duurt iets meer dan anderhalf uur en eindigt met een kleine traktatie in een dorpscafé in Zeveren.

Stadsdichter

Op de volgende gemeenteraad, die plaats heeft op Gedichtendag, donderdag 28 januari, zal stadsdichter Luc C. Martens een nieuw gedicht voorlezen.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 29 januari 2016 om 19.30 u.
Waar: Start op het Kerkplein van Zeveren
Deelnemen: Gratis en zonder reservatie

Info: Dienst cultuur en evenementen, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, Tel. 09 381 95 10, cultuur@deinze.be of www.deinze.be/stadsdichter

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio