2017 wordt het Gaston Martensjaar

2017 wordt het Gaston Martensjaar

Gaston Martens, door de Zultse kunstschilder Georges Dheedene (1959) Foto: www.georgesdheedene.be

Zulte - In Zulte is men nu al gestart met de voorbereidingen voor het Gaston Martensjaar in 2017. Op 10 mei 1917 zal het vijftig jaar geleden zijn dat deze Zultse schrijver overleed.

Er werd een website gebouwd met heel wat informatie over de schrijver van “De Paradijsvogels”. Je kan er een uitgebreide biografie en bibliografie van Gaston Martens raadplegen. Toneelgezelschappen zullen ongetwijfeld gelukkig zijn met het luik met heel wat informatie over de vandaag nog speelbare stukken.

De activiteitenkalender toont dat Toneelkring ’t Soefleurke op 11 en 12 maart 2016 “De Paradijsvogels” opvoert in Wortegem-Petegem, meer bepaald in de parochiezaal van Elsegem. Er zijn ook al enkele activiteiten voor 2017 gepland, onder meer een busrit door Gaston Martensland en een lezing door Gaston Martenskenner André De Poorter.

Op de pagina “Gezocht” staat er een reeks titels die nog in het archief van de organisatoren ontbreken. Misschien heb je er thuis op zolder nog zo eentje liggen?

Contactpersoon voor het Gaston Martensjaar en het archief is André De Poorter, Apostelhuizen 95/002 in  9000 Gent, drepo@gastonmartensarchief.be.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio