Kleuters De Sterrebloem steunen “Dier onder dak”

Kleuters De Sterrebloem steunen “Dier onder dak”

Foto: LEZ

Deinze / Zulte - De kinderen van de tweede en derde kleuterklas van de ervaringsgerichte school De Sterreboem uit Meigem starten deze week hun nieuw project “Hoe helpen we een dierenasiel.”

Juf Emmy De Schepper ging daarvoor op zoek naar een perfect project dat hulp kan gebruiken en kwam zo terecht bij vzw “Dier onder dak”. Deze vzw is gegroeid uit de constante bekommernis van een aantal mensen om dieren en voornamelijk katten in nood te helpen. De organisatie bestaat uit een groep vrijwilligers, waarvan sommigen zich al vele jaren inzetten om het dierenleed te verhelpen, en heeft Deinze en Zulte als thuisbasis.

Piepjonge kittens die gewoon worden gedumpt, volwassen katten die opeens niet meer welkom zijn thuis of die bij een verhuis simpelweg worden achtergelaten, de alweer zwangere kat die het huis wordt uitgezet, ... Het is dagelijks terugkerend dierenleed, dat vaak door mensen wordt veroorzaakt, maar dat ook dankzij mensen kan worden verlicht of verholpen. De kleuters van De Sterrebloem willen deze vzw heel erg graag steunen. 

Daarom maakten ze flyers en affiches met de vraag aan ouders om honden- en kattenmateriaal en dito eten mee te brengen naar school. Kattenmelk, hondenbrokjes, natte voeding, speelgoedjes, e.d. zijn allemaal welkom. Uiteraard wordt er ook een bezoek gebracht aan de Poezehoeve in Machelen.

Daarnaast zullen de kinderen ook koekjes bakken, koekjes voor mensen en koekjes voor honden. Die koekjes zullen dan aan de schoolpoort verkocht worden, ten voordele van vzw “Dier onder dak”. De inzamelactie loopt tot vrijdag 18 maart.

In de week van 21 maart zal al het ingezamelde materiaal en voedsel, samen met de centjes, overhandigd worden aan een medewerker van vzw “Dier onder dak”.

Meer info over Dier onder Dak vind je hier: www.dieronderdak.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio