Acteurs voor het eerst samen op scène in theaterstuk

AUDIO & FOTO. Rosa en Waldek met ‘April in Paris' in Palace

Op vrijdag 11 maart organiseert vtbKultuur Deinze om 20.30 uur een voorstelling van ‘April in Paris’ in een regie van Robert Siân in het cc Palace op de Markt. “Annick Segal en Bart Van Avermaet, bekend als Rosa en Waldek in de tv-serie Thuis, spelen de hoofdrol in deze hilarische, bitterzoete komedie van John Godber. Ze staan voor het eerst samen op scène”, zegt voorzitter Peter Lafosse van vtbKultuur. “In Engeland is John Godber de derde meest opgevoerde auteur na Shakespeare en Ayckbourn. De integrale opbrengst van de avond wordt geschonken aan de vzw Zinloos Geweld. Annick Segal studeerde aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Ze werkte voor diverse gezelschappen zoals de KNS, het Reizen Volkstheater en Fakkeltheater. Haar bekendste rol is die van Rosa Verbeeck in Thuis, waar ze al vanaf de beginjaren meespeelt. Bart Van Avermaet studeerde af in 1983 aan het Conservatorium van Antwerpen onder leiding van Dora Van De Groen. Sindsdien acteerde hij in een 15-tal theaters in België en Nederland. Recentelijk was hij te zien in Tot de dood ons scheidt, een productie van de 3Pees. Hij regisseerde ook voor het KJT Antwerpen en voor Tableau nr. 1 speelde hij mee in R.A.M., Onegin en Scrabbleland en was te zien in Familie, Spoed en Wittekerke en bijna dagelijks in Thuis.”

Luister hier naar het gesprek met Christian Lapine van vzw Zinloos Geweld en acteur Bart Van Avermaet in Up To Date op Radio Tequila.

“Tableau nr.1 is een theatergroep bestaande uit zes artiesten”, zegt Bart Van Avermaet. “We maken voorstellingen van bestaande theaterteksten maar ook nieuwe creaties. Met April in Paris heeft onze regisseur Robert Siân gekozen voor een Engelstalig stuk dat zeer herkenbaar is en waarin drama en theater zijn verweven. De vertaling is van Brigitte De Man”.

“Het verhaal draait rond Albert en Betty die een haat-liefde relatie hebben. Ze houden ervan mekaar te haten”, zegt Annick Segal. “Maar dan wint Betty een romantisch weekendje Parijs voor twee! Het wordt alles bij elkaar een heel herkenbaar stuk voor veel mensen.”

“De opbrengst gaat naar de vzw Zinloos Geweld”, zegt Carine van de vzw. “Opgericht in 2006 als een pluralistische niet-gesubsidieerde non-profitorganisatie stelt de vzw zich tot doel om met positief-creatieve preventieprojecten pesten en geweld, verzuring en onverschilligheid in onze maatschappij te helpen voorkomen en verminderen. Dat kan via acties en vormingen zoals lezingen en workshops maar ook via educatieve spellen rond die thema’s zowel voor kinderen als volwassenen. Info via www.zinloosgeweld.net

Een ticket kost 20 euro in voorverkoop in het stadhuis op de Markt, het Jetaircenter Deinze in de Gentstraat 41 of via www.deinze.be/tickets

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio