Basisschool De Sterrebloem houdt grote lenteschoonmaak in Meigem

Basisschool De Sterrebloem houdt grote lenteschoonmaak in Meigem

Foto: LEZ

Deinze - Vanmorgen hielden alle leerlingen van basisschool De Sterrebloem een grote lenteschoonmaak in Meigem. Ze trokken vanuit de school in alle richtingen om de straten en grachten van het dorp te bevrijden van zwerfvuil. Op die manier willen ze een positieve bijdrage leveren aan de schoolbuurt en de afvalkringloop sluiten door het te verzamelen en te laten recycleren.

Jurgen Loones van De Sterrebloem: "Alle leerlingen verzamelden in het kader van het MOS-project 30 zakken zwerfvuil in de straten en wegbermen van Meigem. Dat zijn er toch ongeveer de helft minder dan vorig jaar. Zetten we dan toch stappen vooruit?"

Joke De Vos: ‘Vorig jaar haalden we inderdaad nog 57 zakken zwerfvuil op! Ongelofelijk wat er allemaal op straat belandt. We willen dat onze leerlingen daar toch wat vragen bij stellen. En daar maken we ruimte voor tijdens onze MOS-week, volgende week over ‘kringlopen’’

De school riep ook de ouders op om samen zwerfvuil te ruimen en ook de inwoners van Meigem waren  welkom om te helpen. Deze actie kadert in het MOS-project en wordt mee mogelijk gemaakt door de dtad Deinze die de logistieke ondersteuning verzorgt.

MOS is een initiatief van de Vlaamse overheid, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie – afdeling Milieu-integratie en -subsidiëringen, de vijf Vlaamse Provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio