FOTO. Kleuters "De Sterrebloem" steunen “Dier onder dak”

Dankzij twee meegebrachte krantenartikelen over een dierenasiel, deden de kleuters van de tweede en derde kleuterklas van de ervaringsgerichte school De Sterrebloem uit Meigem vorige week een project rond: “Hoe helpen we een dierenasiel?” Juf Emmy De Schepper ging op zoek naar een perfect project dat hulp kan gebruiken. Vzw “Dier onder dak”, actief in Deinze en Zulte, werd de uitverkoren organisatie.

Dier Onder Dak

Deze vzw is gegroeid uit de constante bekommernis van een aantal mensen om dieren en voornamelijk katten in nood te helpen. Ze werd op 14 september 2007 boven de doopvont gehouden en heeft Deinze en Zulte als thuisbasis. vzw “Dier onder dak” is een groep vrijwilligers waarvan sommigen zich al vele jaren inzetten om het dierenleed te verhelpen. 

Piepjonge kittens die gewoon worden gedumpt, volwassen katten die opeens niet meer welkom zijn thuis of die bij een verhuis simpelweg worden achtergelaten, de alweer zwangere kat die het huis wordt uitgezet, enz... Het is dagelijks terugkerend dierenleed, leed dat heel vaak door mensen wordt veroorzaakt, maar dat ook dankzij mensen kan worden verlicht of verholpen. vzw “Dier onder dak” wil, in Deinze en Zulte, een serieuze steen bijdragen om zoveel mogelijk dierenleed te verhelpen én te voorkomen.

Zelfgebakken koekjes brengen €172 op

De kleuters van De Sterrebloem wilden deze vzw steunen. Ze verzamelden heel wat eten, natte voeding voor kat en hond, knabbelbotten, e.d. Daarnaast werden er koekjes gebakken. Koekjes voor mensen en koekjes voor honden. De verkoop van die koekjes bracht 172 euro op.

Dinsdagmorgen werd al het ingezamelde eten, materiaal en geld overhandigd aan Berlinda en Helga van de vzw. Zij waren uiteraard heel blij met de inspanning van de kleuters.

Op 17 april organiseren ze zelf nog een ontbijt en een pannenkoekennamiddag ten voordele van "Dier onder dak".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio