Ervaringsgerichte school De Sterrebloem gaat “Strappen”

Ervaringsgerichte school De Sterrebloem gaat “Strappen”

Foto: Eddy Lefevre

Deinze - Op vrijdag 25 maart komen de leerlingen van basisschool De Sterrebloem uit Meigem zo veel mogelijk stappend en trappend naar school, of in één woord “strappend”. Er worden twee fietspoolen ingelegd, één vertrekkend vanop de Markt van Deinze en één van aan de GB in Nevele. In groep wordt dan onder begeleiding van vrijwillige ouders naar Meigem gefietst.

“We organiseren een gezamenlijke fietstocht  op 25 maart 2016 ‘s morgens vertrekkend aan de kerk op de markt van Deinze om 8.15 uur. Via de Kromme Brug en Schave rijden we in groep naar school. Onderweg kunnen kinderen nog aansluiten. Een tweede fietspool vertrekt vanuit Nevele aan de parking van de GB om 8.30 uur,“ klinkt het bij verantwoordelijke Jürgen Loones.

Dit initiatief is een actie die kadert in de MOS-werking  (Milieuzorg op School) en is geïnspireerd door Mobiel 21. Het is meteen ook de aftrap om na de paasvakantie opnieuw tweemaal per week een fietspool in te leggen.

‘Op die manier leren de kinderen hun fietsvaardigheden onder begeleiding in het verkeer’ weet ouder Jürgen,  ‘En bovendien verminderen we onze ecologische voetafdruk én ontlasten de straten van het drukke autoverkeer. Als Deinze fietst, dan zeker ook de leerlingen van De Sterrebloem.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio