Materniteit aangepast aan de mooie dingen des levens

Directeur Frank Lippens samen met hoofdvroedvrouw Sabine Van de Vyver, dokterLut Van den Berghe, diensthoofd pediatrie, en dokter Beatrice Thaler, diensthoofd gynaecologie in één van de modern ingerichte nieuwe verloskamers. Foto: John De Vlieger

Deinze - Nog voor de zomer wil directeur Frank Lippens van het Sint-Vincentiusziekenhuis in de Schutterijstraat de materniteit in de nieuwe vleugel officieel openen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de acht ruime kamers, twee met de laatste technologische snufjes uitgeruste verloskamers en verschillende andere lokalen voor prenatale consultatie en voorlichting.

Er zijn kosten noch moeite gespaard om van de materniteit een blikvanger te maken waarbij de kersverse ouders en baby zich meteen thuis voelen. Zo zijn de kamers uitgerust met een kleine kitchenette, frigo en koffiehoekje. De vloerbekleding is in het zuiverste keramiek en wordt zeer goed onderhouden.

“De kwaliteitsvolle zorgen die wij bieden op medisch vlak als regionaal ziekenhuis starten ook bij de hygiëne en de omkadering van ervaren personeel en dokters”, zegt directeur Frank Lippens. “Door omstandigheden en omdat de technische uitrusting nog niet tot in de puntjes is afgewerkt, zoals we willen, zal de volledige afdeling pas binnen een 8-tal weken definitief in gebruik worden genomen. Tot dan gebruiken we de bestaande kamers. Daar willen we later eventueel een nieuwe afdeling inrichten voor patiënten van de geriatrie. De vergrijzing is immers niet tegen te houden. In afwachting van die belangrijke stap voor ons regionaal ziekenhuis, dat vorig jaar werd uitgeroepen als één van de kindvriendelijkste ziekenhuizen in Vlaanderen, hebben we nu al een symposium gehouden. Ik ben blij dat we voor een groep professionals onze wensen voor de toekomst en de zorg die we nu reeds leveren konden uit de doeken doen. Onder de aanwezigen onder andere staatssecretaris Elke Sleurs, kinderrechtencommissaris en Deinzenaar Bruno Vanobbergen, onze eigen medische staf en Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen en ook zeer vertrouwd met de regio Deinze.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio