“InfoZulte” is de naam van het nieuw gemeentelijk infoblad

Stefanie van de dienst communicatie met burgemeester Lagrange tonen fier de nieuwe "InfoZulte". Foto: www.zulte.be

Zulte - Volgende week valt het nieuwe infoblad in de Zultse brievenbussen. Het tweemaandelijkse blad ziet er voortaan anders uit. Het kreeg een nieuwe en eigentijdse lay-out, het is vlotter leesbaar, maar het blijft even informatief. Het kindje kreeg meteen ook een nieuwe naam: “InfoZulte”.

Na bijna zeven jaar was het infoblad toe aan een nieuwe lay-out. De uitdaging bestond erin een ‘eigentijdse’ lay-out te verzoenen met een hoge informatiewaarde. Daarvoor staat het gemeentelijk infoblad toch wel al jaren garant.

Men koos ervoor de klassieke onderverdeling van artikels per dienst te ruilen voor een onderverdeling per rubrieken. Voor de herkenbaarheid hanteert men dezelfde kleuren als de bureauaanduiding in het gemeentehuis: rood voor grondgebiedszaken, groen voor externe zaken, paars voor bestuurszaken,…  Hiermee wil men de structuur van de dienstverlening visueel duidelijk maken, in het gemeentehuis en nu ook in het infoblad.

Daarnaast evolueert de lay-out van een strakke lijn naar een dynamisch en vlotter leesbaar geheel: een nieuwe cover, korte in het oog springende artikels, meer reliëf in het infoblad, een ander gebruik van foto’s, een persoonlijkere touch met een getuigenis of belangrijke aankondigingen op de achterflap.

Het sportaanbod van de gemeente en de Uit-kalender, die vroeger in een kleiner binnenboekje ‘Beleven in Zulte’ stonden, krijgen nu de verdiende aandacht op volwaardige bladzijden.

Zo wil men van InfoZulte een goed gelezen infoblad maken, voor iedereen herkenbaar en waarin iedereen de voor hem of haar belangrijke info kan in terugvinden.

Burgemeester Lagrange: “We willen met dit nieuwe infoblad echt ‘binnenkomen’ bij onze inwoners. Door het blad aantrekkelijker te maken, willen we ook de Zultenaars met wat minder tijd voor lectuur toch aanzetten om InfoZulte eens te doorbladeren en te lezen wat hen aanbelangt. Het blad bevat belangrijke info en interessante weetjes voor iedereen!”

Laat gerust jullie indrukken over de vernieuwing weten aan Stefanie Colpaert op communicatie@zulte.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio