Kosten voor werken Karreweg hoger dan verwacht, maar toch geen protest

Kosten voor werken Karreweg hoger dan verwacht, maar toch geen protest

Sophie Delaere op het afgescheiden dubbele fietspad. Foto: Johan De Ruyck

Zulte - De wegen- en rioleringswerken in de industriezone Karreweg, een deeldossier van Zulte/Kruishoutem/Waregem en TMVW, zullen een pak meer kosten dan geraamd. Verrassing dus toen de Zultse gemeenteraad unaniem zijn fiat gaf voor de volgende verrekeningen.

“De kosten voor dit dossier overschrijden met liefst 48 procent de ramingen. Dat is een unicum in de Zultse geschiedenis. Niettemin kunnen wij niet anders dan de ene rekening na de andere goed te keuren. We moeten dit dossier erdoor krijgen, want het dateert nog uit de vorige legislatuur. Het was een moeilijke stap, maar het resultaat is schitterend', zei schepen van Openbare Werken Sophie Delaere (Open Zulte), “Daar waar het mogelijk was, hebben we bespaard. Bijvoorbeeld op de kosten om de witte paaltjes te plaatsen die moesten beletten dat er wordt geparkeerd op de zachte bermen. Die paaltjes hebben we verwijderd en vervangen door gras, boompjes en betonnen bollen. Zo kunnen de zachte bermen én die paaltjes niet kapot gereden worden.”

Oppositieraadslid Stijn Van de Wiele (CD&V) herinnerde ook nog eens aan de noodzaak om respect te hebben voor alle inspanningen rond dit bundel. “Ja, het moet er nu door. We zijn er al vijftien jaar mee bezig. Een gebrekkig bestek, tekortkomingen, belangrijke meerwerken en te nauwe ramingen. Het was ook niet altijd makkelijk samenkomen met vier partijen.”

Onverwacht resultaat

Ex-burgemeester Henk Heyerick (CD&V) reageerde ook opvallend mild: “Wij aanvaarden de meerprijzen in die rekeningen. Het plan dateert van de vorige legislatuur, daar moeten wij geen doekjes om winden. Zeer positief is dat de industriezone nu mooi en veiliger oogt en dat ze onze Zultse economie behoorlijk opwaardeert. Van de verschillende ingrepen hadden wij niet zo'n mooi resultaat verwacht.”

De Karreweg oogt er inderdaad heel wat beter: afgescheiden dubbele fietspaden, nieuwe riolering, boompjes, aanplantingen van nieuwe groenstroken die het gebied een frisse touch geven.

Schepen Sophie Delaere besloot: “Ik waak er angstvallig over dat geen enkel dossieronderdeel nu nog financieel ontspoort.” Alle raadsleden knikten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio