17e grote veldloop voor de scholen van Deinze

17e grote veldloop voor de scholen van Deinze

Foto: www.deinze.be

Deinze - Op vrijdag 28 oktober organiseert de dienst sport en recreatie van de stad Deinze, in samenwerking met Atletiekclub Deinze, de 17e grote veldloop voor Deinse scholen. Deze veldloop vindt plaats op de speelweide in de Brielmeersen. Er zijn hiervoor niet minder dan 1970 leerlingen ingeschreven uit 17 verschillende scholen, 1315 leerlingen uit het lager onderwijs en 655 uit het middelbaar onderwijs. Zij lopen ongeveer 800 meter.

Het is de bedoeling van de sportdienst van de stad een sportieve ontmoeting te organiseren tussen de verschillende Deinse scholen. De veldloopwedstrijd wordt georganiseerd voor de leerlingen van het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar van het lager onderwijs en van het 1e en 2e jaar middelbaar onderwijs. De wedstrijden voor het lager onderwijs gaan van start vanaf 9.30 u., de wedstrijd voor het middelbaar onderwijs start om 13.45 u.

De leerlingen worden ingedeeld in verschillende reeksen volgens leeftijd. Per reeks wordt een klassement opgemaakt. Er is dus na elke wedstrijd een podiumceremonie voorzien. Voor zowel het lager als het middelbaar onderwijs is er telkens een wisselbeker voor de beste school.

Bij aankomst ontvangen alle deelnemers een drankje van AD Delhaize Deinze.

Deelnemende scholen

Lager onderwijs: B.S. De Kleurenplaneet, B.S. De Sterrebloem, B.S. De Veerboot, B.S. Erasmus, B.S. O-L-V Gottem, B.S. O-L-V Deinze, B.S. O-L-V Wontergem, B.S. ZEVI (Zeveren en Vinkt), B.S. St-Hendriks Petegem, V.B.S. Mozaïek Astene, VIBLO Leieland, V.B.S. Leernest en B.S. Driessprong

Middelbaar onderwijs: KA Erasmus – campus Peter Benoit & campus Volharding, Leiepoort campus St-Hendrik, Leiepoort campus St-Vincentius en Leiepoort campus St-Theresia.

 

Meer info: Dienst sport en recreatien Kastanjelaan 35, 9800 Deinze, Tel. 09 381 96 60 of sportdienst@deinze.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio