FOTO. Trees vertrekt weer naar Senegal

‘Als vroedvrouw aan de poort van het leven te mogen staan is een geschenk, een zeldzame parel, telkens opnieuw een uitdaging om verder te gaan. Of je nu blank bent of zwart, iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan, recht op leven. Alleen is dit niet voor iedereen gelijkwaardig verdeeld.’ Trees Van Hove werkt in haar verlofperiodes reeds 10 jaar in Senegal. Eind oktober 2016 vertrekt Trees, samen met haar echtgenoot, om het project verder op te volgen en er opleiding te geven.

Trees en Luc nemen 100 kg aan medisch–verloskundig materiaal mee, in de hoop dit allemaal over de verschillende gezondheidsposten te kunnen verdelen. Dat materiaal bestaat o.a. uit drie elektronische bloeddrukmeters, heel wat dozen handschoenen, instrumenten om af te navelen en, omdat er vaak elektriciteitspannes zijn, tal van lichtbronnen op batterijen en nog heel wat ander materiaal. Natuurlijk gaan ook de kleertjes mee en de levensnoodzakelijke warme mutsjes en sokjes gemaakt door zoveel vrijwilligers thuis of in de lokale dienstencentra.

Trees Van Hove zorgt dat er opvolging is, geeft levensnoodzakelijke kennis door en zorgt dat het materiaal ter plaatse komt. Achteraf brengt zij ook verslag uit met als doel de moeder- en kindersterfte terug te dringen. In getuigenissen en voordrachten brengt ze een positief verhaal van het leven zoals het is als (vroed)vrouw in Afrika.

Trees: ‘We hopen gezond terug te keren tegen het feest op 11 november van de 60-jarigen met een valies vol hartelijkheid, warmte en wat zonneschijn … Er te mogen nieuw leven geven zal ook daar hoop brengen in deze sombere periode van het  jaar waar we onze lieve doden gedenken. Dank alvast aan iedereen die ons hierbij helpt en steunt .’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio