Update

Nuit de Sylvestre gaat door in zaal Vogelzang

De voorbereiding voor de Sylvesternacht is afgerond. Foto: LEZ

Deinze - Er was de laatste dagen nogal wat commotie rond zaal De Vogelzang in Nazareth, waar op Oudejaarsavond Nuit de Sylvestre plaats heeft. Een persmededeling van FOD Financiën leek het hele feest, dat wordt georganiseerd door Jonathan Van Helleputte en vrienden, op de helling te zetten. Hij diende bijgevolg een verzoek in bij de rechtbank. Zijn organisatie heeft met het dispuut tussen de zaal en de fiscus helemaal niets te maken. De rechtbank heeft bijgevolg positief geantwoord op zijn verzoek, zodat het feest ongestoord kan doorgaan.

In het Frans noemt men oudejaarsavond ‘Nuit de Sylvestre’ en die kan je gaan vieren in zaal Vogelzang Grill Palace in Nazareth. Jonathan Vanhelleputte en zijn echtgenote Rebekka uit Astene, met een groep vrienden samen de vereniging Nuit de Sylvestre, verwisselen dit jaar de te klein geworden VIP-ruimte van KMSK Deinze voor de vroegere feestzaal Vogelzang aan de Nieuwe Steenweg 12 in Nazareth. Nuit de Sylvestre is de opvolger van Briellennium dat vele jaren plaats vond in de Brielpoort.

In tegenstelling met de VIP-ruimte in het Burgemeester Van de Wielestadion kan de Vogelzang gemakkelijk 400 gasten aan voor het Nuit de Sylvestre-menu en nog eens enkele honderden mensen meer voor het daar op volgend dansfeest. Deinzenaars die de twee laatste edities dicht bij huis konden meemaken, moeten echter niet treuren. In samenwerking met ATS Taxi wordt een shuttle ingelegd. Voor €10 per persoon kan je veilig heen en terug.

De avond begint  met een receptie met bubbels en enkele hapjes om daarna de nodige "fond" te leggen voor een lange ambiancevolle avond en nacht. De feestvierders worden vergast op een uitgebreid menu met buffetten van voor- en hoofdgerechten à volonté door het gastronomisch team van Christophe Bassez van St.-Christophe uit Olsene. Zowel de voor- als hoofdgerechten zijn in buffetvorm met een uitgebreide keuze aan vis, vlees of veggie. De hoofdgerechten worden à la minute op de tepanyaki gebakken. Wijn, een pintje en water zijn inbegrepen tijdens het eten, net als een glaasje bubbels om te klinken op het nieuwe jaar. Het dessert wordt aan tafel bediend.

De ambiance schakelt over in een hogere versnelling met het dansfeest dat van start gaat vanaf 23 u en doorgaat tot in het volgend jaar. DJ Daddy Cool is uiterst populair in zijn regio Zottegem en draait op Sint-Baafs tijdens de Gentse Feesten. Davy Eggermont was destijds dj op Briellennium en is nu resident in Arona, Nazareth. Zij zorgen ervoor dat je het nieuwe jaar 2017 uitstekend start;

Je kan opteren voor dinner & dance maar ook voor het dansfeest alleen, vanaf 23 u. Groepen zijn welkom maar ook individuele feestvierders, zowel voor het feestmaal als achteraf voor het dansfeest.

Praktisch

Wanneer: 31 december 2016 om 19 u voor het buffet, vanaf 23 u voor het dansfeest.

Waar: Nieuwe Steenweg 12, Nazareth. Er is een ruime parking.

Toegang:  €96 voor het feestmaal of €12,5 voor alleen het dansfeest. Groepen vanaf 5 personen betalen slechts €10. Kinderen jonger dan 13 betalen slechts €49 voor het feestmaal.

Reserveren: via www.nuitdesylvestre.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio