Leren programmeren voor kinderen en jongeren

CoderDojo in de Zultse bib

Foto: Bibliotheek Zulte

Zulte - In de bibliotheek van Zulte is er op zondagmorgen 9 september weer een CoderDojo. CoderDojo is een wereldwijde non-profitorganisatie, die in 2011 in Ierland ontstond en waarbij kinderen leren programmeren via workshops. De afdeling in België werd opgestart door Martine Tempels. Zij was in 2012 ICT Woman of the Year. Kenmerkend voor een CoderDojo is dat de kinderen worden bijgestaan door coaches, die hen op een speelse manier leren programmeren met het programma Scratch.

CoderDojo is een beweging die kinderen en jongeren tussen 7 en 17 jaar wil leren programmeren. In maandelijkse workshops leren de coaches je op een speelse en ongedwongen manier programmeren aan de hand van Scratch, Arduino en Lego Mindstorms. En dat volledig gratis.

Je brengt bij voorkeur je eigen laptop mee. Heb je geen laptop, dan kan ook je een pc van de bib gebruiken. Wie jonger is dan 12 jaar, moet wel vergezeld zijn van een volwassene.

De workshops of Dojo's vinden plaats elke tweede zondag van de maand van 10 tot 12 uur. Voor elke Dojo moet je afzonderlijk inschrijven. De volgende sessie heeft plaats op zondag 9 september.

Praktisch

Wanneer: zondag 10 september 2018 van 10 tot 12 u

Waar: bibliotheek Zulte, Gaston Martensplein 9

Prijs: gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via de bibliotheek van Zulte, tel. 09 243 14 87 of bibliotheek@zulte.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio