Fruit en chocomelk voor de blokkers in de bib

Fruit en chocomelk voor de blokkers in de bib

Foto: LEZ

Deinze - De studenten vinden tijdens de blok vlot hun weg naar de stedelijke bibliotheek. De rustgevende omgeving, gecombineerd met de mogelijkheid om in groep te studeren, maakt van de bib van Deinze een ideale werkplek. Schepen van Jeugd en Cultuur Rutger De Reu trakteerde dinsdag op chocomelk en fruit om de studenten in hun eerste examenweek eens extra in de watten te leggen.

“Vroeger kon studeren enkel tijdens de openingsuren van de bibliotheek, maar we hebben speciaal voor de studenten onze uren aangepast”, aldus schepen van Cultuur en Jeugd Rutger De Reu (CD&V). “Tot 31 januari kan elke student er op dinsdag, donderdag en vrijdag terecht tot 20 u, de andere weekdagen tot 18 u en op zaterdag tot 13 u.”

Door deze wijziging is er een enorme toeloop van studenten in deze blokperiode. Ze genieten vooral van de rust en het samen studeren. “Op die manier ondersteunen ze elkaar, zowel bij concrete vragen als wanneer ze er eens door zitten. Je ziet onze Deinse studenten echt opfleuren als ze hier binnenkomen”, zegt Rutger De Reu.

Om hen nog eens extra te motiveren deelden de schepen en het personeel dinsdag fruit en chocomelk uit aan de studenten. “Ze starten deze week allemaal met hun eerste examen en we duimen voor hen”, aldus de schepen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio