Gedichtendag 2017

Poëzieweek in Zulte met slamdichter Martijn ‘Bekvegter’ Nelen

Poëzieweek in Zulte met slamdichter Martijn ‘Bekvegter’ Nelen

Martijn ‘Bekvegter’ Nelen Foto: www.zulte.be

Zulte - In het kader van de Week van de Poëzie organiseert Zulte in de bibliotheek zijn eigen Gedichtendag op zondagmorgen 29 januari. Dat gebeurt met een voordracht van Martijn ‘Bekvegter’ Nelen, een slamdichter die poëzie op een moderne vorm naar voor brengt.

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.  Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Zulte speelt daarop in met slamdichter Bekvegter Nelen.

Slamdichter?

Volgens Wikipedia is een slamdichter(es), poetry slammer, slammer of podiumdichter(es) een dichter(es) die zijn of haar poëzie bij voorkeur door voordracht aan het publiek presenteert. De voordrachten zijn vaak ritmisch en energiek. Veel slamdichters doen mee aan poetry slams. De meeste slamdichters zien het podium niet als enige medium voor hun poëzie, en willen ook publiceren.

Martijn Nelen: ‘Ik slam om mensen iets te vertellen. Over vergeten geschiedenis en onbezongen helden. Over ergernis en tristesse. Ik voer de luisteraar militante teksten op een bedje van woordspelingen en metaforen. En blijkbaar gaan ook de zogenaamde “moeilijke thema’s” er op die manier in als zoete broodjes.’

Praktisch

Wanneer: zondag 29 januari 2017 om 11 uur.

Waar: Bibliotheek Zulte, Gaston Martensplein 9, 9870 Zulte.

Toegang: gratis

Reservatie: bibliotheek@zulte.be, 09 243 14 87 of cultuur@zulte.be of 09 243 14 04.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio