Dag van de Zorg, ook in Deinze

Dag van de Zorg, ook in Deinze

Foto: www.svbejaardenzorg.be

Deinze - Op zondag 19 maart nemen 170 voorzieningen deel aan De Dag van de Zorg, de opendeurdag voor zorg, welzijn en de witte economie. Dit jaar geven Tom Helsen, Wim Soutaer, Marleen Merckx, Jef De Smedt, Roos Van Acker en het Rode Kruis Vlaanderen het startschot trouwens al op zaterdag 18 maart. Dat doen ze door bloed te geven in één van de 11 donorcentra, die uitzonderlijk op zaterdag geopend zijn. Op zondag 19 maart 2017 van 10 u tot 17 u neemt het Woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze deel aan deze Dag van de Zorg. Rond 13 u komt daar een delegatie langs met Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Icuro, en Minister Vandeurzen, Vlaams minister van volksgezondheid, welzijn en gezin. In DeCeder in Astene is er Open Deur van 10 tot 17 u.

Rondleiding

Ingrid Vanhaverbeke van WZC Sint-Vincentius: ‘Met vooruitstrevende projecten en een uitgebreid zorgaanbod nodigen wij iedereen uit op de Dag van de Zorg. U wordt ontvangen in het nieuwe Lokaal Dienstencentrum waar onze verschillende verenigingen, de hobbygroepen tekenen en bloemschikken of de breigroep, en vrijwilligersgroepen zich voorstellen.  Van hieruit krijgt u een geleide wandeling doorheen onze nieuwe en bestaande gebouwen en maken wij u wegwijs in de verschillende projecten en zorgvormen van onze vzw.  Onze brede werking maakt dat wij een veelheid aan mogelijke oplossingen kunnen bieden om tegemoet te komen aan de diverse zorgvragen waarmee ouderen geconfronteerd worden: WZC, Woonzorgflats, Dagverzorgingscentrum Ten Bosse en Markt, kortverblijf, nachtopvang, assistentiewoning, kinderdagverblijf, dienstenchequebedrijf of NAH-huis.'

Werken in de zorg

Bent u op zoek naar een nieuwe job of zoekt u naar een passende opleiding of stage in één van de vele zorgberoepen? De HRM afdeling en partnerscholen maken u graag wegwijs in de tewerkstellings- en opleidingsmogelijkheden. Met een vertegenwoordiging van het Vesaliusinstituut Deinze (studie verpleegkunde www.vesaliusinstituut.be) en Leiepoort Campus Sint-Theresia (studie zorgkundige www.leiepoortdeinze.be) is heel wat expertise in huis om u wegwijs te maken in de opleiding en ontwikkelingen binnen twee van de grootste zorgberoepen. De afdeling HRM en stagebegeleidingsdienst staan u te woord rond andere samenwerkingen en zorgberoepen.

Samen naar de markt

Bent u op zoek naar een nuttige dagbesteding? Een warme thuis zijn voor de talrijke bewoners wordt niet alleen gerealiseerd door de medewerkers, die dagdagelijks het beste van zichzelf geven, maar ook door de vele vrijwilligers. Zij brengen een extra dimensie. Samen naar de markt of de frituur, een koffieronde met ruimte voor een goede babbel of toch liever het bar-team versterken. Met  een klein gebaar op momenten dat het voor u lukt kan u een groot verschil maken in het leven van mensen.

Opendeurdag in DeCeder

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg nodigen directie en medewerkers van Zorgdorpen vzw op zondag 19 maart iedereen uit op hun opendeurdag in DeCeder in Astene die loopt van 10 tot 17 u. De bezoekers worden doorheen de verschillende initiatieven en projecten gegidst: Zorgdorpen vzw en zijn verschillende leden, De Nieuwe Ceder vzw (nu & toekomst), hotel Het Leeuwenhof in Drongen, Proeftuinen, FRAZA en Parcacur. Ook aan de kinderen is er gedacht. Zij zullen zich kunnen uitleven in het Kinderdorp met o.a. springkastelen, opblaasbare spelen of grime. De HRM-dienst zal aanwezig zijn en hun vacatures voorstellen. Wondzorgcentrum.be, die sinds kort consultaties houden in DeCeder, zullen ter plaatse hun diensten kenbaar maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio