FOTO. Willy Naessens en Francky Dury worden ereburgers van Zulte

Zondagnamiddag kwamen de bekerwinnaars van SV Zulte Waregem feesten op het Gaston Martensplein in Zulte, vooraleer zij vertrokken naar Waregem. Er was meteen groot nieuws. Het gemeentebestuur van Zulte zal Willy Naessens en Francky Dury voordragen als ereburgers van de gemeente, als blijk van waardering voor hun uitzonderlijke verdiensten, reeds tientallen jaren lang, voor het voetbal in Zulte, eerst voor Zultse VV en nu voor SV Zulte Waregem..

Willy Naessens en Francky Dury vormen een topduo, uniek in het Belgische voetbal

Willy Naessens, geboren en getogen Zultenaar, startte 35 jaar geleden als voorzitter van het toenmalige Zultse VV. Hij bewerkstelligde de groei van 2e provinciale naar de top van 3e nationale. In 2001 zorgde hij voor de fusie met Waregem, dat toen in moeilijke papieren zat.. Onder zijn voorzitterschap klom de fusieclub verder op naar 1e nationale en groeide uit tot een stevige subtopper in het Belgische voetbal. Willy kon de clubwerking steeds verder professionaliseren en kwalitatief uitbouwen. Hij is nu niet meer actief als voorzitter maar behoort nog steeds tot de raad van bestuur van de club. De tweede bekerwinst zaterdagavond is een fantastische bekroning voor zijn jarenlange werk.

Francky Dury kwam 25 jaar geleden, op vraag van Willy Naessens, binnen als trainer bij Zultse VV. Met uitzondering van twee korte tussenperiodes stond hij al die jaren steeds aan het sportieve roer van Zultse en later Zulte Waregem. Hij was de architect van alle sportieve successen van de club: vier promoties, vice-landskampioen in 2013, vier Europese kwalificaties en zaterdagavond voor de tweede keer de zege in de Beker van België.

Burgemeester Simon Lagrange: ‘Willy en Francky vonden elkaar 25 jaar terug en hebben elkaar steeds teruggevonden: na de tussenperiodes was het steeds op initiatief van Willy dat Francky terugkwam als trainer. Een succesvolle en stabiele combinatie, uniek in het Belgische voetbal en met een enorme meerwaarde voor Zulte. Het voetbalsucces zet onze gemeente op de kaart en brengt vele mensen samen.’

‘Als blijk van waardering zullen wij op de komende gemeenteraad van 28 maart Willy Naessens en Francky Dury voordragen als nieuwe ereburgers van Zulte. Zij komen daarmee in het rijtje ereburgers met Roger Raveel, Fons Verplaetse, Georges Peirs en André Denys. Dit werd reeds besproken met alle fractieleiders, zodat de voordracht namens de voltallige gemeenteraad kan gebeuren. Ik heb beide heren gisteren na de wedstrijd gesproken over deze voordracht. Ze zijn beiden enorm vereerd en zullen het ereburgerschap met plezier aanvaarden,’ voegt de burgemeester er nog aan toe.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio