Campagne: ‘Start je droomzaak in Deinze’

Deinze - Om jonge en gedreven ondernemers te motiveren een eigen zaak te beginnen heeft Deinze Winkelstad, in samenwerking met de stad Deinze, een communicatiecampagne opgestart onder de slogan ‘Start je droomzaak in Deinze’. Deinze winkelstad heeft meer dan 400 handelaars die ambitieus werken aan de groei van hun zaak. ‘We willen vanuit de gedrevenheid van de bestaande handelaars nieuwe ondernemers stimuleren om een eigen zaak te starten in Deinze’, zegt Chris Verghote, centrummanager van Deinze Winkelstad.

‘In de campagne treden vijf bestaande handelaars, Gen’eat’, Zuskus, Hajp, Grusenmeyer en Letters & Co op als ambassadeur voor Deinze Winkelstad. Ze geven persoonlijk aan wat zij nog een leuke zaak zouden vinden in de stad. Deze handelaars werden via een enquête verkozen door onze lokale handelaars’, stelt Caroline Wouters, voorzitter van Deinze Winkelstad.

Nieuwe website voor starters

Er komt binnenkort een nieuwe website ‘Start je droomzaak in Deinze’, waar potentiële handelaars hun weg zullen vinden in het aanbod van beschikbare panden en acties die zijn uitgewerkt vanuit Deinze Winkelstad. Het volledige project wordt gesteund en gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen. Startende ondernemers kunnen genieten van subsidies van de stad Deinze.

‘Deinze Winkelstad is op zoek naar trendy zaken die complementair zijn met het bestaande winkelaanbod’, legt Chris Verghote uit. ‘Dit kan een toffe beleefwinkel of speciaalzaak zijn met accessoires of lifestyle-artikelen, winkels die hobby- of vrijetijdsmateriaal aanbieden, noem maar op. Maar er is ook nog plaats voor een hamburgerzaak, een soep- en koffiebar, een sneakershop, een jeugdpraatcafé en nog veel meer.” Deinze heeft als winkelstad veel te bieden. Zo is er een aanzienlijke aangroei van de inwoners (+ 1000 tegen 2018), weinig werkloosheid (< 5,5%) en heeft Deinze meer dan 6000 leerlingen.

Focus op beleving

Er zijn weinig steden waar de groenzones en winkelstraten zo dicht bij elkaar liggen en waar er nog gratis parking is op wandelafstand. In de toekomst komt er eveneens een fiets- en voetgangersbrug van de parking aan de Brielpoort naar de Louis Dhontstraat, die uitkomt in de Tolpoortstraat. De wandelaar zal zo gezellig over het water kunnen kuieren en meteen direct in het centrum terechtkomen.

In samenwerking met de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, zal er gewerkt worden aan een creatieve winkelbeleving en etalagebestickering van de lege panden. ‘Deinze Winkelstad moet een stad worden waarin beleving centraal staat. Met nieuwe, leuke zaken trekken we ook meer jonge consumenten aan en versterken we de positieve uitstraling van de bestaande handelszaken’, aldus Chris Verghote.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio