Binti te gast in ‘Goestingen’ bij Radio Tequila

Binti te gast in ‘Goestingen’ bij Radio Tequila

Foto: Christa Callewaert

Deinze / Zulte - Gastheer Geert Walgraeve zat er reeds lang mee verveeld dat hij zo weinig vrouwen te gast had in zijn maandelijkse talkshow “Goestingen” op Radio Tequila. Het waren er welgeteld twee, maar dan ook twee zéér straffe madammen: topzangeres Nadine Heyndrickx en topschrijfster Kristien Hemmerechts. De balans wordt dinsdagavond 18 april qua kwaliteit toch in evenwicht gebracht door Binti.

Deze zes bloedmooie zussen uit Deinze, Hadiel, Yasmin, Amina, Rana, Sherien en Fedia Holail Mohamed, zijn samen opgegroeid met hun passie voor muziek. Binti begon als een voornamelijk vocaal-akoestische band, met de zes stemmen, één gitaar en een dwarsfluit.

Ze interpreteerden nummers die hen nauw aan het hart lagen: van oude reggae nummers, over barbershop tot blues. Met deze minimale bezetting leerden ze elkaar muzikaal zeer goed kennen, en speelden ze meer en meer: van op straat tijdens de Gentse Feesten, tot op grotere podia zoals de Handelsbeurs, de Vooruit, De Zwerver,... Ook werkte Binti samen met Flip Kowlier en Sioen, en mochten ze Absynthe Minded vergezellen op de Radio 1 sessies van 2012.

Enige jaren geleden begon Binti met het maken van eigen werk: een nieuwe muzikale uitdaging ging van start. Daarvoor breidden ze hun instrumentarium uit: een drumcomputer, een elektrische gitaar, microkorg, keyboard, basdrum en percussie werden toegevoegd.

Hoewel de Binti-zussen trots zijn op hun Egyptische roots is hun muziekkeuze soms zeer verrassend. Of toch niet? Wellicht komt er ook een live-concertje.

Afstemmen op Radio Tequila op dinsdagavond 18 april 2017 om 20 u. Je kan ook online luisteren op www.radiotequila.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio