Heel wat buitenspeelmogelijkheden in Zulte

Buitenspeeldag in Zulte

Buitenspeeldag in Zulte

Foto: www.buitenspeeldag.be

Zulte - De volgende weken en maanden zijn er heel wat mogelijkheden voor kinderen en jongeren om naar hartenlust en veilig buiten te spelen. Het gemeentebestuur organiseert op woensdagnamiddag 19 april de 10e Buitenspeeldag, die op 7 mei gevolgd wordt door de Grote Speelstraat. Deze zomer kunnen er kleine speelstraten geregeld worden en is er natuurlijk speelpleinwerking.

Buitenspeeldag

Op woensdagnamiddag 19 april, tussen 14 en 17 uur, wordt er een nieuwe knallende editie van de Buitenspeeldag georganiseerd. Op die namiddag dag gaan een aantal televisiekanalen voor kinderen op zwart met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten. De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren wil aanzetten om buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving en openbare besturen en ouders wil stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten.

Er staan dit jaar heel wat uitdagende én vernieuwende activiteiten op het programma: bootcamp 4 kids, bubble soccer, archery games, wheels, slingshot, ropeskipping, baseball en een zeer leuke hindernissenbaan. Doelgroep zijn de kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar.

Deelnemen aan de Buitenspeeldag is volledig gratis. Men hoeft ook niet op voorhand in te schrijven. Je gaat gewoon op woensdagnamiddag 19 april om 14 uur naar Domein de Raveschoot, aan de jeugdlokalen van KSA en Chiro in de Rijwegstraat achter het kasteel in Olsene, en je kan de hele namiddag buiten spelen en sporten.

Heb je alle activiteiten uitgeprobeerd? Dan krijg je een gratis drankje in de kantine van rugbyclub Waereghem. Deze kantine is trouwens de volledige namiddag open voor iedereen die wenst langs te komen tijdens de Buitenspeeldag.

Grote Speelstraat

Om de twee jaar - telkens in de onpare jaren - organiseert het gemeentebestuur een ‘Grote Speelstraat’. Een drukke verkeersader in onze gemeente wordt die dag verkeersvrij gemaakt en ter beschikking gesteld van de Zultse kinderen die er een namiddag zorgeloos en vrij kunnen spelen.

Dit jaar is het opnieuw zo ver. De Grote Speelstraat zal op zondagnamiddag 7 mei georganiseerd worden in de Oeselgemstraat in Zulte. Tijdens deze namiddag wordt de straat omgetoverd tot een speelparadijs met een 25-tal leuke attracties. De Speelstraat start om 14 uur en eindigt om 17 uur. Alle attracties zijn gratis toegankelijk.

Kleine speelstraten

Een kleine speelstraat is een openbare weg die op bepaalde dagen en tijdens bepaalde uren verkeersluw wordt gemaakt. Verkeersluw, en dus niet volledig verkeersvrij: enkel buurtbewoners en prioritaire voertuigen, zoals brandweer, ziekenwagen of politie, mogen op die momenten - stapvoets - met hun auto in de straat. Op deze momenten mogen de buurtbewoners allerlei speelinfrastructuur plaatsen voor de spelende kinderen. Voorwaarde is wel dat de doorgang van buurtbewoners en prioritaire voertuigen niet verhinderd wordt. In Zulte kunnen kleine speelstraten georganiseerd worden tijdens de maanden juli en augustus, telkens tussen 14 en 20 uur.

De voorwaarden voor het organiseren van een kleine speelstraat en het aanvraagformulier vind je op www.zulte.be/jeugd .

Speelpleinwerking

In juli en augustus wordt er ook opnieuw zes weken lang speelpleinwerking georganiseerd in Zulte, Olsene en Machelen. Men kan hiervoor nu al inschrijven en tickets aankopen. Voor alle praktische informatie in verband met deze speelpleinwerking kan je eveneens terecht op www.zulte.be/jeugd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio