Speed Marathon, ook in Deinze-Zulte

Speed Marathon, ook in Deinze-Zulte

Foto: www.politiedeinzezulte.be

Deinze / Zulte - De federale en de lokale politie houden op woensdag 19 april 2017 vanaf 6 u 's ochtends gedurende 24 uur hun zevende "Speed Marathon". Dit betekent dat je tot donderdagochtend 6 uur in het hele land, zowel op de snelwegen als op de secundaire wegen, tal van snelheidscontroles mag verwachten. Deze marathon tegen overdreven en onaangepaste snelheid gaat uit van de federale wegpolitie, maar kan rekenen op de medewerking van 140 lokale politiezones. Ook de Politiezone Deinze-Zulte doet mee.

De actie is bedoeld om de veiligheid op onze wegen te verbeteren en het aantal verkeersslachtoffers door overdreven snelheid te verminderen. Tijdens de controles zullen vaste en mobiele flitscamera's worden ingezet. De politie hoopt dat de bestuurders zich niet alleen tijdens de actie, maar uiteraard ook nadien, aan de snelheidsbeperkingen zullen houden, met minder boetes tot gevolg.

Tijdens de laatste editie ondergingen 415 065 voertuigen een controle en reed 5,76 % van de bestuurders te hard. Een gedragsverandering bij de automobilist zal een positieve impact hebben op de verkeersveiligheid. Dat zorgt automatisch voor minder ongevallen en bijgevolg voor minder slachtoffers.

En let op de vuilnisbakken!

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio