5 medailles voor Zultse taekwondoka's

Zulte - Op 8 april vond het ‘Derde international Open Hanmadang’ plaats. Dit evenement werd georganiseerd door taekwondoclub Chin Dojang Gent in de sporthal Bougoyen in Mariakerke. Saju Taekwondo Team uit Zulte was er één van de opgemerkte deelnemers.

170 taekwondoka’s uit verschillende landen namen deel aan dit allround tornooi waarbij de geest van de krijgskunst centraal staat. Dit brengt een spektakel waar de atleten hun vaardigheden in verschillende disciplines, zoals breektesten, zelfverdedigingsdemonstraties, creatieve en opgelegde stijloefeningen, kunnen tonen aan mededeelnemers en toeschouwers.

Andries Deschans, hoofdtrainer Saju Taekwondo Team Zulte: ‘Wij zakten met drie leden van onze club naar Mariakerke af om onze gemeente te vertegenwoordigen. En de resultaten mochten er zijn. We kaapten niet minder dan vijf medailles weg in verschillende disciplines. Mathias Colman behaalde zilver op powerbreaking zijwaartse trap en brons op longjump. Anaïs De Clerck pakte brons op powerbreaking vuist en goud op powerbreaking meshand en ikzelf legde beslag op het zilver op het onderdeel powerbreaking vuist.'

Jeugdwerking

‘Saju Taekwondo Team heeft dit seizoen onder andere fel ingezet op de jeugdwerking. Momenteel hebben we een 25-tal “Saju Kids”, maar we zien dit cijfer graag nog groeien. Jammer genoeg hebben gevechtsporten vaak te kampen met vooroordelen van sommige ouders. In onze club staan waarden zoals vriendschap, respect, discipline, doorzettingsvermogen, integriteit en zelfbeheersing centraal.’

‘Het bekendste aspect van deze sport is kyrugi, het één tegen één gevecht, omkaderd door bepaalde wedstrijdregels. Men draagt tijdens een wedstrijd volledige bescherming. Daardoor is het een relatief veilige sport. Maar taekwondo is veel meer dan dit alleen. Ook stijltechnieken, zelfverdediging en breektesten maken van taekwondo een zeer complete sport. Door het beoefenen van deze gevechtkunst worden kinderen voorbereid op fysieke en mentale uitdagingen. Het bevordert ook de lenigheid, kracht, snelheid, motoriek, coördinatie en inzicht. Taekwondo is een uitlaatklep voor stress en men leert ook iets nuttigs bij. Wereldwijd beoefenen ruim 30 miljoen mensen deze Olympische discipline,’ besluit de hoofdtrainer.

Geïnteresseerden in de club en de sport kunnen mailen naar taekwondosaju@gmail.com

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio