AUDIO. Zuid-Indische tempeldansen met Antonia, Sunita en Nalini

Nalini in de studio van Radio Tequila. Foto: Roland Aerssens

Deinze / Zulte - Davidsfonds Deinze organiseert op vrijdag 12 mei, in samenwerking met de afdelingen uit Kruishoutem, Landegem en Zulte, een unieke voorstelling van Zuid-Indische tempeldansen. Antonia, Sunita en Nalini verwelkomen jullie in traditionele klederdracht en met Indische hapjes achteraf.

Luister hier naar het gesprek met Nalini in Up to Date op Radio Tequila.

Bharata Natyam

Bharata Natyam is een van de oudste vormen van klassieke dans uit Indië. Zijn esthetiek en uitdrukkingsvorm vinden hun oorsprong in de Natyashastra, een boek over de kunst van dramaturgie, dat 2000 jaar geleden werd opgetekend door de wijze Bharata.

Deze dansvorm stamt uit de zuidelijke provincies van India en de begeleidende muziek vindt zijn oorsprong in de carnatishe traditie. Vroeger werd deze kunstvorm doorgegeven van generatie op generatie door ‘’devadasis’’ of vrouwen die in de tempels woonden en er de goden vereerden met dans en muziek in uitgebreide rituelen.

De dansvorm Bharata Natyam bestaat hoofdzakelijk uit twee delen. De Nritta of de zuivere dans , is zeer ritmisch en decoratief, waarbij de bewegingen eigenlijk geen betekenis hebben. De Nritya is de expressieve vorm, waarbij alle handgebaren (hastas) en gelaatsuitdrukkingen (abhinaya) gevoelens en emoties uitdrukken

Praktisch

Wanneer: vrijdag 12 mei 2017 om 20 u

Waar: in zaal Rekkelinge, Désiré Delcroixstr. 1A,  Deinze

Toegang: € 12 of € 10 met Davidsfonds cultuurkaart, Indische hapjes inbegrepen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio