De basisschool, een basis voor elk kind’

Deinze - Op donderdag 4 mei organiseert De Sterrebloem, de ervaringsgerichte methodeschool uit Meigem, de lezing ‘De basisschool, een basis voor elk kind’, met daarna een panelgesprek in de kelder van de bibliotheek van Deinze. De sprekers voerden voor Arteveldehogeschool Gent een onderzoek uit en hebben het donderdagavond over de resultaten daarvan.

Marijke De Smet en Linda Naert, onderzoekers aan de Arteveldehogeschool, deden  vorig schooljaar een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar de manier waarop scholen hun denken kunnen ombuigen van een algemene naar een specifieke en op elk kind gerichte aanpak en hoe scholen inspanningen leveren voor inclusief onderwijs.

Marijke De Smet en Linda Naert: ‘Je leest vaak dat de leerkracht het verschil maakt. Maar hoe kan je dit dan aanpakken? Ieder kind heeft recht op verdere ontwikkeling en ieder kind heeft dus behoefte aan de juiste basiszorg om haar of zijn volgende stap te zetten. Maar hoe kan dat in elke school en in elke klas? Deze avond wilt het daarover hebben. Hoe zet je de stap van ‘schoolmeester’ naar ‘meesterschap’? Hoe buig je je denken om van een algemene naar een specifieke, op elk kind gerichte, aanpak?’

Voor de pauze geven de onderzoekers duiding bij hun belangrijkste onderzoeksresultaten. Ze brengen verslag uit over ‘meesterschap’ tegen een achtergrond van 10 bekommernissen. Na de pauze volgt een panelgesprek met de sprekers en een aantal mensen van “De Sterrebloem”.

Praktisch

Wanneer: donderdag, 4 mei 2017 van 20u tot 22u

Waar: in de kelder van de bibliotheek, Markt, Deinze

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio