Ook op zaterdag uitgebreide verkeerscontroles

Ook op zaterdag uitgebreide verkeerscontroles

Foto: kvds

Deinze / Zulte - De Politiezone Deinze-Zulte was dit weekend uitermate actief. Naast de actie ‘Alcohol in het verkeer’ op vrijdag werd op zaterdag, tussen 13 u en 21.30 u, een verkeersactie gevoerd in het kader van de strijd om het aantal verkeersongevallen in het algemeen en die met lichamelijk letsel in het bijzonder te reduceren. Daartoe werd door vier controleploegen hoofdzakelijk gefocust op het sturen onder invloed en de aanpak van onaangepaste en overdreven snelheid.

Er werden snelheidscontroles uitgevoerd op Vaart Linkeroever in Deinze, 220 gecontroleerde voertuigen met 27 overtredingen, op de Leernsesteenweg in Bachte-Maria-Leerne, met 857 controles en 70 overtredingen, en op de Staatsbaan in Zulte, 181 gecontroleerde auto’s en 8 overtredingen. Op de Leernsesteenweg werd iemand betrapt op 102 km/u.

Er werden 192 bestuurders gecontroleerd op het eventueel gebruik van alcohol of drugs. 186 daarvan waren negatief, één zat in de alarmfase en kreeg 3 uren rijverbod en een boete. Vijf waren positief en kregen daarvoor een proces-verbaal met6 uren rijverbod of zelfs 15 dagen intrekking van het rijbewijs.

Daarnaast waren er nog pv’s voor een vervallen schouwing of zelfs voor een voertuig dat niet was ingeschreven. Er waren nog onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel of het onrechtmatig vervoer van kinderen in de auto. Tenslotte werden er nog eens 18 pv’s van waarschuwing opgesteld voor een vergeten verzekeringsbewijs, schouwingsbewijs, kentekenbewijs, rijbewijs of identiteitskaart.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio