50 jaar geleden overleed Gaston Martens

Op woensdag 10 mei is het exact vijftig jaar geleden dat de Zultse schrijver Gaston Martens overleed. Dat is precies ook de reden waarom 2017 werd uitgeroepen tot Gaston Martensjaar. Voor die gelegenheid zijn er woensdag plechtigheden aan het graf van Martens in Deurle en op het Gaston Martensplein in Zulte.

In Zulte worden er om 18 u bloemen neergelegd aan de gedenkplaat van Gaston Martens op het naar hem genoemde Gaston Martensplein aan de kerk in Zulte.

Om 19 u is er vervolgens een herdenkingsplechtigheid in de tuin van de Pastorie, in de Dorpsstraat rechtover de kerk van Deurle. Dat gebeurt op initiatief van de gemeentebesturen van Zulte en Sint-Martens-Latem en de vereniging Erfgoed Deurle. Kristof Vanden Berghe en Michaël Vandemeulebroecke, schepenen van cultuur van Sint-Martens-Latem en Zulte, zullen er een korte toespraak houden. Er wordt vervolgens een stukje uit “Paradijsvogels’ voorgedragen. Gaston Martenskenner André De Poorter geeft daarna een toelichting bij de tentoonstelling ‘Gaston Martens’. De plechtigheid wordt afgesloten met een bloemenhulde aan het graf van Gaston Martens op het kerkhof van Deurle door burgemeesters Agnes Lannoo-Van Wanseele en Simon Lagrange.

De tentoonstelling ‘Gaston Martens’ in De Pastorie kan bezocht worden op de avond van 10 mei zelf en op zaterdag 13 en zondag 14 mei van 14 tot 18 u.

Ook de traditionele Rommelmarkt van vzw Aktief, op zaterdag 20 mei op en rond het Gaston Martensplein in Zulte, staat dit jaar in het teken van de populaire toneelauteur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio