Deinze was decor van internationale filmproductie ‘Kursk’

VIDEO. Film 'Kursk' komt in de bioscopen en is gedeeltelijk opgenomen in Deinze

Schepen van Cultuur Rutger De Reu en zaalverantwoordelijke Ginette Filliers verheugden zich op de komst van Hollywoodsterren als Colin Firth, Matthias Schoenaerts en Léa Seydoux naar hun 'Palace'. Foto: Eddy Lefevre

Deinze - Van 15 tot 23 juni 2017 was Deinze even het decor voor de film 'Kursk' van de Deense topregisseur Thomas Vinterberg. In zaal Palace op de Markt werden opnames gemaakt met een internationale cast bestaande uit Colin Firth, Léa Seydoux en onze eigenste Matthias Schoenaerts. Je kan zelfs in de trailer een glimp opvangen van zaal Palace. De film is vanaf 7 november 2018 te zien in de bioscoop.

'Kursk' vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Russische onderzeeër die in het jaar 2000 zonk in de Barentszee. 118 bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. Deze controversiële productie waar de Russen niet zo happig op zijn, is meteen met een budget van €40 miljoen ook één van de grootste producties die ooit in ons land werden ingeblikt. Met acteurs als Colin Firth, Oscarwinnaar en bekend van o.a. 'Bridget Jones' en 'The King’s Speech', Léa Seydoux, zie 'Spectre' of 'Inglourius Bastards' en onze landgenoot Matthias Schoenaerts brengt regisseur Thomas Vinterberg een absolute topcast naar Deinze.

'De keuze voor zaal Palace als filmset is opmerkelijk, maar niet verwonderlijk', zegt Deins schepen van Cultuur Rutger De Reu. 'Men koos voor zaal Palace omwille van het intieme en authentieke karakter van de ruimte. De zaal wordt sinds 2013 - na overleg met de eigenaars nv Liberaal Huis - door de stad Deinze beheerd. De forse investeringen die we intussen deden, hebben duidelijk geloond. Dat we met zaal Palace nu een internationale filmproductie aantrekken, vormt voor mij het beste bewijs dat de zaal - samen met het nieuwe cultureel centrum - een absolute meerwaarde betekent voor onze stad.'

De filmploeg sloeg van 15 tot 23 juni 2017 in Deinze zijn tenten op voor de opnames. Op een gedeelte van de parking van RAC kwam er een opnamedorp.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio