VIDEO. Alice Cooper komt naar de Brielpoort

VIDEO. Alice Cooper komt naar de Brielpoort

Alice Cooper Foto: MDB

Deinze / Zulte - ‘Legendarische shockrockers horen thuis in legendarische rockhuizen,’ zeggen ze bij concertorganisator Live Nation. We zouden het zelf niet beter kunnen verwoorden. Alice Cooper is inderdaad een levende legende. Hij zet zijn ‘Spend The Night With Alice Cooper’-tournee verder in 2017 en houdt op dinsdag 5 december halt in de Brielpoort in Deinze. Of hij nog altijd af en toe een slang de kop afbijt, zullen we die avond kunnen vaststellen. De Brazilianen van Republica trappen de avond af. Daarmee zet de Brielpoort de revival verder, want op 11 november komt met Albert Hammond ook al een ander icoon van de Amerikaanse muziek Deinze aandoen. De ticketverkoop start op maandag 19 juni om 10 u via Ticketmaster.

Alice Cooper

Het wordt een feestavond voor al wie jong was in de jaren ’70, of voor wie dat wel graag had gewild. Alice Cooper, bij zijn geboorte in Detroit, Michigan, USA bijna 70 jaar geleden was dat nog VincentFurnier. Eigenlijk was dat oorspronkelijk de naam van zijn hardrock band. Hij debuteerde in de Amerikaanse Hot 100 met “Eighteen” in 1971, maar brak door met zijn tweede single, “School’s Out” (1972), waarmee hij een nr. 7 stek versierde in Amerika en zelfs een nr. 1 in Groot-Brittannië. De hele jaren ’70 bleef hij geregeld top 30-hits scoren. Na een decennium afwezigheid  kwam hij nog even fors in de hitparade terug met “Poison” 1989).

Zijn muziek en de toen ongeziene shows waren baanbrekend, met een cocktail van hard rock, horror en vaudeville. Een elektrische stoel, een guillotine, vals bloed en boa constrictors op het podium waren de attributen van de zwaar geschminkte zanger.

Ook vandaag blijft de pionier van de shock rock onvergetelijke en opwindende live shows opvoeren die fans van alle leeftijden in de ban houden. Alice Cooper neemt, net zoals in het Koninklijk Circus vorig jaar, zijn voltallige band mee én een theatrale en psychodramatische rockshow met guillotines, vuurwerk, scary dolls, freaks en danseressen.

Republica

De Braziliaanse band Republica opent de show in de Brielpoort. De groep uit São Paulo werkt hard aan een internationale doorbraak. Tegen het najaar moet hun vierde studioalbum een feit zijn. Zij nemen het op met topproducer Matt Wallace, bekend van Faith No More, Maroon 5, Deftones, REM, 3 Doors Down en Train, in de gerenommeerde Sound City Studios in Los Angeles.

Het belooft een stevige rockavond te worden daar in de Brielpoort in Deinze op 5 december 2017. De ticketverkoop start op maandag 19 juni om 10 u via www.ticketmaster.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio