'Partnergeweld' op de zondagsmarkt in Zulte

'Partnergeweld' op de zondagsmarkt in Zulte

Foto: www.politiedeinzezulte.be

Zulte / Deinze - Op zondagmorgen 18 juni staat de politiezone Deinze-Zulte, in het kader van het actieplan “Intrafamiliaal geweld”, met een preventiestand op de wekelijkse markt op het Gaston Martensplein aan de kerk van Zulte. Zij willen daar op een laagdrempelige manier aanspreekbaar zijn voor de inwoners van Zulte en Deinze.

Partnergeweld?

In elke relatie gebeurt het wel dat partners het niet eens zijn met elkaar. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn. In sommige gevallen leidt dit echter tot partnergeweld: psychisch (dreigen, kleineren, chanteren, ...), economisch (niet-betalen van alimentatie, onevenwichtige kostenverdeling, ...), fysiek (slaan, verwonden, duwen, ...), sociaal (contacten met familie verhinderen, ...) of seksueel (veilige seks weigeren, ongewenste seksuele handelingen, verkrachten, ...).

Project ‘Intrafamiliaal geweld’

Het project ‘intrafamiliaal geweld’ maakt deel uit van het zonaal veiligheidsplan van de politiezone Deinze-Zulte. Slachtoffers worden zo goed mogelijk opgevangen en doorverwezen naar de hulpverlening. Daarom werkt men samen met het project partnergeweld van het Centrum Algemeen Welzijn. Op die manier wordt niet enkel het slachtoffer maar ook het koppel op zich verder begeleid.

Het is niet makkelijk over partnergeweld te praten. Via gesprekken zoekt men samen naar antwoorden om het geweld te stoppen. Als slachtoffer kan je alleen of samen met je partner op gesprek komen. Ook als kind of jongere, als familielid, vriend, buur,… ben je welkom met al je vragen en bezorgdheden.

Ben je slachtoffer van geweld? Herken je jezelf als pleger van geweld? Word je thuis geconfronteerd met geweld tussen je ouders? Wil je uitzoeken hoe het geweld kan stoppen? Stel je jezelf de vraag of je iets kan doen voor een vriend, een kennis, … van wie je vermoedt dat hij of zij het slachtoffer is van partnergeweld? Dan kan je terecht op de stand van de politie op de markt in Zulte op zondagmorgen 18 juni.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio