Grammene Gulde, kermis in Grammene

Grammene Gulde, kermis in Grammene

Het organiserend comité van Grammene Gulde. Foto: Eddy Lefevre

Deinze - In Grammene hebben ze aan één weekend kermis niet genoeg. De kermis begint daar al op vrijdag 16 juni met frietjesfeest en eindigt pas met Gulderock het volgende weekend. Dit weekend staat de koers centraal, met dank aan Recht voor Allen.

Ouderraad GraGo organiseert op vrijdagavond 16 juni een frietjesfeest in zaal Leiezicht. Het begint er om 18 u. Ook op zaterdag 17 juni blijft niemand op zijn honger zitten, want dan kan je naar brasserie De Mandel in Grammene voor een Scampi-festijn, vanaf 19 u, en een aansluitend Guldefeestje.

Wielerwedstrijden

Op zondag 18 juni haalt geheel Grammene zijn fiets van onder het stof voor de 9e Balkanprijs, een wielerwedstrijd voor inwoners van Grammene, Gottem en Wontergem en voor de leden van de Balkantrappers. Zij rijden in drie verschillende categorieën volgens de leeftijd en starten aan De Mandel , Oude Heirbaan, om 14 u. Er liggen 58,8 km voor de wielen, verdeeld over 14 ronden van 4,2 km.

Door de wegenwerken in Gottem en het verbod wielerwedstrijden in te richten langs de Leie moeten de organisatoren het parcours wijzigen. Zij grijpen de kans aan om nieuwe wijken als Kleiput, Harrelstraat en Loskaai aan te doen en de talrijke nieuwe inwoners van Grammene te betrekken bij het kermisgebeuren.

De parochianen volgen het traject: Oude Heirbaan (N440), Warandestraat, Goedstraat, Huttestraat, Pannestraat, Grijsbulckstraat, Loskaai, Harrelstraat, Grijsbulckstraat en Oude Heirbaan (N440). Elk van de winnaars krijgt een ballonvlucht als prijs.

Om 16 u treden de nieuwelingen aan. Zij rijden 15 ronden op hetzelfde parcours, samen 63 km. Er is een prijzenpot van €500.

Op maandag 19 juni is er nog meer sport, weliswaar iets relaxter, met het 15e Petanquetornooi. Groepen van drie spelers proberen elkaar de loef af te steken vanaf 18.30 u aan de voetbalkantine van Grammene. De winnaar verdient een ballonvaart.

Verkeer

Er is parkeerverbod en eenrichtingsverkeer op de genoemde omloop van 13 u tot 18.30 u. De toegelaten rijrichting is deze in dezelfde richting als de renners rijden.

Er is geen verkeer toegelaten in het deel van de Oude Heirbaan (N440) tussen Grijsbulckstraat en Warandestraat. Gevolg daarvan is dat de Brugstraat een doodlopende weg wordt.

Er is een wegomlegging voorzien voor het doorgaand verkeer, in beide richtingen, via Westaarde, Tieltsesteenweg, Dentergemstraat, Wontergemstraat, Gottemstraat, Varingstraat en Olsenestraat.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio