Gulderock in Grammene

Gulderock in Grammene

Foto: Facebook

Deinze - Had het eerste weekend van Grammene Gulde een sportief tintje, dan gaat men in het tweede weekend op zaterdag 24 juni resoluut de muzikale toer op met Gulderock. Maar eerst is er op vrijdagavond 24 juni nog de Gulde Corrida.

Corrida

Iedereen kan deelnemen aan de Gulde Corrida. Vorig jaar waren er dat ongeveer 200, men hoopt dit jaar natuurlijk op meer. Het startschot wordt gegeven op de Oude Heirbaan in Grammene.

De eerste reeks van de Kids Run, voor vier- tot achtjarigen, begint om 19 u. Zij lopen 500 m. De tweede reeks is voor de negen- tot twaalfjarigen en die lopen 1000 m. Wie inschrijft voor 20 juni betaalt €2, daarna is het €3.

Het echte werk begint om 20 u voor de volwassenen. Die kunnen kiezen tussen drie ronden van 1,7 km, samen  5 km, of zes ronden, samen 10 km. Wie inschrijft voor 20 juni betaalt €9, daarna is het €10. Inschrijven kan via grammenegulde@outlook.com of tel. 0476 81 92 41.

Er zijn vier ballonvaarten te winnen voor de winnaars. Iedereen krijgt een aandenken.

Gulderock

De zaterdag 24 juni begint met een speelstraat met om 16 u Urkie & Purkie op het podium aan de Oude Heirbaan.

Orgelpunt van Grammene Gulde wordt voor de derde keer Gulderock. De groepen laten zich horen vanaf 19 u. De toegang is gratis. Corre & The Bang openen het muziekspektakel, gevolgd door Still Crazy om 21 u. Beide bands hebben hun roots in Deinze.

Top of the bill is Pigbag Army, de band van Mister Pigbag Pascal Braeckman, wereldberoemd in Vlaanderen als fotograaf van tom Waes. Maar er zitten nog meer bekende namen in  de bezetting: Jan Van Eyken (De Kreuners), Axl Peleman, Eline De Munck, Howie Dunham aka Buzz, Ron Reuman  en Roeland Vandemoortele. Pigbag was de naam van de discobar van Pascal Braeckman uit de jaren  tachtig.

Pigbag staat voor een negentig minuten durende rollercoaster doorheen de muziek van de jaren ’90, van De La Soul tot The Red Hot Chili Peppers. Je (Her)beleeft de jaren ’90 op een pittige en verrassende manier.

Bezetting: 

Jan Van Eyken: guitar & vocals

Axl Peleman: bass & vocals

Eline De Munck: vocals

Howie Dunham aka Buzz: beats & samples

Ron Reuman: drums

Roeland Vandemoortele: guitar & vocals

Mister ‘Pigbag' Pascal Braeckman: master of ceremonies

De avond wordt afgesloten met een After Party.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio