Heilige Bloedprocessie trekt door Meigem

© Ive Steyaert

In Meigem gaat op zondag 2 juli, van 16 tot 19 u, de jaarlijkse H. Bloedprocessie weer uit. In de straten van Meigem kan je het het lijdensverhaal van Christus visueel uitgebeeld zien, met als hoogtepunt de rondgang van de relikwie van het Heilig Bloed van Jezus.

Eddy Lefevre

Verkeer

Van 15.30 tot 18 u wordt de omloop waarop de H. Bloedprocessie plaatsvindt volledig verkeersvrij gemaakt. De processie volgt het parcours: Lange Akkerstraat – Pastoriestraat – Diepestraat – Wildonkenstraat – Berg – Pastoriestraat – Lange Akkerstraat – ontbinding in de Lange Akkerstraat.

Er is parkeerverbod ingevoerd van 13 u tot 19 u op het volledige parcours. Dat is ook het geval op de Weg naar Vaart tussen de Lange Akkerstraat en de Vaart Linkeroever, in de Lange Akkerstraat (kant Deinze) voor de vorming van de H. Bloedprocessie en in de Lange Akkerstraat/Meigemstraat (kant Nevele) en tenslotte ook in Meerskant.

Er is ook nog parkeerverbod ingevoerd op het kerkplein van Meigem tot dinsdag 4 juli om 17u00. De private weg, tussen de Vaart Linkeroever en de Meerskant wordt eveneens afgesloten voor alle verkeer, zodat er geen verkeer via die private weg kan rijden naar de parkings of naar de werfzone Vaart.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs