FOTO. Machelen Gulde 2017 part 2

In Machelen mag het altijd wat meer zijn als het op feesten aankomt. Daarom ook duurt Machelen Gulde twee (lange) weekends. Het vorig weekend stond in het teken van ‘Wat als…’ en de verkiezing van Dirk Van Dorpe tot Guldeheer en Annick Coppens tot Guldedame (zie foto's). Maar ook van vrijdag 7 juli tot zondag 9 juli valt er weer heel wat te beleven in het Leiedorp.

Vrijdag en zaterdag

De jonge jeugd komt dit weekend het eerst aan bod met ‘Jonge Leude!’. Dat betekent dat zij vrijdagavond vierklauwens naar de Guldepoort racen om hun gratis kermisbonnetjes te gaan ophalen. Er is nog net even tijd om aan de ijskar een gratis ijsje te bestellen.

De wat ouderen trekken eerst naar het Fiertelhof in Zulte voor het gratis optreden van David Vandyck ter gelegenheid van Vlaanderen Feest om 20 u. Daarna is er meer muziek met Mr. P & the Caddilacs. Aan bistro De Afspanning brengen zij een trip naar de fifties met doowop en rock & roll. Ook daar is het gratis.

Zaterdagavond komt op het Oude Leieplein dj Dirk Stoops langs ter gelegenheid van de heropstanding van Leiepop.

Leiejump en Leieleude

Het orgelpunt van Machelen Gulde wordt ingezet op zondagnamiddag met de Leie Jump in de Oude Leie. Iedereen trekt zijn zwempak aan en springt aan de kerk van Machelen, allemaal tegelijk, in de Oude Leie. Iedereen kan deelnemen. Je schrijft in ter plaatse tussen 14 u en 14.45 u. Omkleden kan in de tent. Er zijn zwemvesten voorzien en waterschoeisel is verplicht. De minimum leeftijd is wel 10 jaar. Kinderen tussen 10 en 12 jaar springen alleen met een begeleider het water in.

Feest & Cultuur Machelen en de Machelse verenigingen zorgen ondertussen voor ‘Leieleude’ op datzelfde Oude Leieplein. Er is animatie voor kinderen en volwassenen met de ‘Oude Leie-fontein’, een waterbal, waterfietsen, een springkasteel en een ballonnenclown. En er zijn natuurlijk snacks en drinks verkrijgbaar.

Als iedereen weer droog is, kan je genieten van Partie Party. Gentenaar Kurt Burgelman en zijn kornuiten brengen coverhits uit de voorbije decennia voor Machelaars met Gentse roots, voor Gentenaars met Machelse roots en voor alle anderen. Ze Quaffeurz paraderen ondertussen muzikaal door de Machelse straten. Vanaf 20 u zijn er nog meer populaire covers, gebracht door coverband Smashdance.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio