Radio Tequila fietst en sneukelt weer

Radio Tequila fietst en sneukelt weer

Start en aankomst van de Leerzewegels en Jan Filliersroute in de Bredestraat in Petegem, aan de studio's van Radio Tequila. Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - Radio Tequila organiseert al voor de 14de keer een sneukelfietstocht op de eerste zondag van augustus. Op zondag 6 augustus wordt “de Leerzewegels en Jan Filliersroute” dus weer gereden. De vorige edities waren heel succesvol, en daarom is het aan te raden om in te schrijven op voorhand, liefst voor vrijdag 4 augustus. Start en aankomst gebeuren in de Bredestraat 107 in Petegem, aan de studio’s van Radio Tequila. Het is een leuke gelegenheid om tegelijk ook even de studio’s van de lokale radio te bezoeken, die onlangs een nieuwe zendvergunning kreeg.

Dit jaar kan je weer kiezen tussen twee afstanden: ongeveer 20 km en ongeveer 45 km. Voor de korte route is de prijs €11, voor de lange route €13. Kinderen jonger dan 13 jaar fietsen mee voor €8. Eén euro daarvan gaat telkens naar het Fonds Jan Filliers.

Zoals gewoonlijk kan de Leerzewegels en Jan Filliersroute rekenen op heel wat steun van plaatselijke handelaars en merknamen. Stopplaatsen zijn er in Deinze bij Filliers, Exellent Ronny’s, Autogroep Servayge en Noki. Wie de lange route fietst maakt een ommetje naar Eke, waar drankcenter LDW de deuren openzet.

Verder werken bakkerij Raes uit Kruishoutem mee, net als frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem. Augustijn, Sint-Canarus en Hopliet kunnen ook geproefd worden. Honger en dorst zullen de fietsers dus zeker niet hebben. Bij aankomst krijgt elke fietser ook nog een portie frieten met een stukje vlees.

Ook dit keer ondersteunt het Fonds Jan Filliers de sneukelfietstocht. Bij gevaarlijke oversteekplaatsen komen borden die door het Fonds Jan Filliers aangeboden worden. Kinderen tot 12 jaar krijgen trouwens een fietshesje cadeau. Volwassenen kunnen een hesje kopen om het fonds te steunen. Radio Tequila schenkt ook 1 euro per deelnemer aan het Fonds Jan Filliers. Autogroep Servayge, het vroegere Beerlandt, schenkt trouwens een bongobon aan één van de deelnemers aan de fietstocht: de winnaar krijgt een overnachting + ontbijt + een weekendje aan het het stuur van een Hyundai.

Heb je fietspech? Dan staat Thomas Cycles uit Astene klaar om te depanneren.

De 14de sneukelfietstocht van Tequila biedt dus weer heel veel. Je start en eindigt bij de studio’s van Radio Tequila: Bredestraat 107, Deinze. Starten kan tussen 10 u en 14 u. Wie wil parkeren in de buurt kan dat op een weide in de Pachthofstraat.

Inschrijven kan via www.radiotequila.be. Meer informatie kan je krijgen via het emailadres marc@radiotequila.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio