Fietszoektocht Over de Kromme Brug

Fietszoektocht Over de Kromme Brug

Foto: LEZ

Deinze - Nog tot 15 september 2017 kan iedereen deelnemen aan de derde zoektocht van handelscomité Over de Kromme Brug. Het is een fietszoektocht die zowel individueel, in groep als in familieverband kan verreden worden.

‘We kozen voor een totaal nieuw parcours en gaan deze keer letterlijk ‘Over de Kromme brug’ want we rijden richting Markt en zo via het Antoon Van Parys pad naar Machelen en tot in Olsene en terug via de Kouter. We eindigen in de Oude Brugsepoort waar de laatste vraagjes moeten worden opgelost,’ zegt Peter De Maertelaere, ondervoorzitter van het handelscomité.

‘De tocht is 22 km lang en gaat terug langs fietsleuke en zoveel mogelijk trage wegen.  We testen meteen ook het verlengde Antoon Van Paryspad uit. Precies op 16 juli is het 49 jaar geleden dat beeldhouwer Antoon Van Parys overleed. Hij drukte zijn stempel op de funeraire kunst op onze begraafplaatsen. Ook talloze oorlogsmonumenten zoals ‘De puinruimer’ zijn van zijn hand.

Op algemeen verzoek kozen we dit keer voor meer doe-en zoekopdrachten. We zoeken geen  spreekwoord of gezegde meer, enkel de vragen dienen correct te worden opgelost. Belangrijk is de schiftingsvraag want die zou is natuurlijk doorslaggevend,’ weet voorzitter Geert Buyse.

Deelnemen kost 5 euro maar men krijgt er wel iets voor terug, namelijk één gratis ijsje in ’t Leiebolleke in Machelen. 

De deelnemingsformulieren krijg je bij de diverse leden van het comité: BelCoPrint, Uitvaartzorg De Boever, Kapsalon Art-Vy, café Handelshuis, Kapsalon Niki of Geert Buyse aannemer. Maar je vindt ze ook op enkele stopplaatsen als Het Gouden Hof in Olsene, ’t Leiebolleke, en Donza. Je kan ze ook op de kop tikken in het infokantoor van Langs de Leie, de dienst Toerisme, in dienstencentrum De Leiespiegel, Brielstraat 2.

Je brengt het origineel antwoordblad ten laatste op 15 september 2017 binnen bij de leden van het comité of in het toeristisch infokantoor. Zo maak je kans op één van de mooie prijzen, waaronder bijvoorbeeld een  helikoptervlucht of een ballonvaart.

De bekendmaking en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Straatfeesten op zaterdag 23 september om 16 uur in de tent op de Zwarte Baan. De prijzen moeten worden afgehaald voor  zondag 24 september om 16 uur.

Het volledig reglement vind je op www.overdekrommebrug.be .

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio