Concrete Dreams, de aannemer die de werken op het nieuwe skatepark uitvoerde, haalt maandag de veiligheidshekkens weg rond de werf, waardoor het nieuwe skatepark voor het eerst toegankelijk wordt voor het grote publiek.

“Het skatepark is letterlijk een droom die in vervulling gaat”, zegt schepen van Jeugd en Participatie Rutger De Reu. “We slagen er opnieuw in onze jeugd de plaats te geven die zij verdient in de open ruimte van deze stad. Op een relatief kleine oppervlakte, midden de gebouwen van Brieljant en Brielpunt creëren we meer dan tien uitdagende hindernissen, zonder dat de buurt hinder zal ondervinden.”

Ook de manier waarop er is gewerkt is een toonbeeld van participatie. “We hebben van in het begin de skaters betrokken. We hebben hen gevraagd hoe zij het skatepark zagen, ze hebben wekelijks de werf mee opgevolgd en hebben zelf testoefeningen uitgevoerd en bijgestuurd waar nodig. De skaters mochten ook zelf de naam en het logo kiezen. Het plein wordt omgedoopt tot ‘Skatepark Briel’”, aldus Rutger De Reu.

“Ook het gebruiksreglement werd met hen doorgenomen. Ze weten heel goed aan welke regels ze zich moeten houden. Zo zijn er afspraken over muziek en zal het terrein in de winter minder lang toegankelijk zijn. Bovendien komt er een duidelijk bord met alle afspraken”, zegt schepen De Reu, “het valt me op hoe betrokken en verantwoordelijk onze skaters zijn bij ‘hun’ park”.

De officiële opening zal plaatsvinden op 18 augustus. De jeugddienst werkt hard aan het programma, maar de skaters, BMX’ers en steppers oefenen best al wat, want er komt een grote contest met mooie prijzen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio