FOTO. Buitenschoolse opvang is een pareltje rijker

Eind juni werd in Machelen de nieuwe kinderopvang Ballonneke officieel geopend. In aanwezigheid van OCMW-raadsleden, gemeenteraadsleden en diverse actoren en medewerkers, die betrokken zijn bij de kinderopvang, werd het nieuwbouwproject van de buitenschoolse opvang officieel geopend. Burgemeester Simon Lagrange en OCMW-voorzitter Linda Detailleur onthulden de gedenkplaat.

'Kinderen zijn onze toekomst, dus investeren in kinderen is investeren in de toekomst’. De verschillende sprekers legden nadruk op de kansen die deze nieuwe locatie biedt,  de inplanting in een kindvriendelijke omgeving en de uitdaging om in de toekomst blijvend kwaliteitsvolle opvang te kunnen bieden aan elk kind.

Na de vakantie

Na een drukke vakantiewerking zullen de medewerkers van de buitenschoolse opvang weer enthousiast klaar staan om in het nieuwe schooljaar aan meer dan 300 kinderen per dag een leuke opvang te bieden in de locaties van Snuffel, Pluto, Snipper en Ballonneke.

Zij kijken nu al uit naar de Week van de Buitenschoolse Opvang, van 23 tot 27 oktober 2017. Dit jaar luidt het thema ‘Letterpret’. Van maandag tot vrijdag toveren zij dan met knotsgekke woorden, ontdekken nieuwe letters, luisteren naar fantasieverhalen uit vertelschorten,... Verder wordt er geëxperimenteerd met kalligrafie, gefilosofeerd over taal en talen, geproefd van lettersoep, geheimschrift ontcijferd en ontdekken de kinderen wat pictogrammen betekenen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio