Update

Schrijf eens mee aan een Kriooltjesverhaal tijdens de Schotse Dagen

Schrijf eens mee aan een Kriooltjesverhaal tijdens de Schotse Dagen

Xavier Mares Foto: www.kriooltjes.be

Deinze / Nevele - Xavier Mares, geestelijke vader van de Kriooltjes, is volop bezig aan zijn vierde Kriooltjesverhaal. Na 'Het Verschrikkelijke Leiemonster', 'De Toverharp' en 'De verdwenen gezichten', werd het tijd om weer een onvergetelijk avontuur te beleven met de Kriooltjes en hun vrienden uit Leerne. De schrijver is nog dringend op zoek naar kinderen tussen 6 en 16 jaar, die samen met hem de afloop van het nieuwe verhaal mogen helpen bepalen. Je schrijft dus samen met Xavier Mares mee aan het nieuwste Kriooltjesverhaal. Tijdens de Schotse dagen in Ooidonk op 19 en 20 augustus houdt Xavier Mares een thinktank, waarbij hij samen met de kinderen de ontknoping wil bepalen van zijn nieuwste boek. Elke deelnemer krijgt een vermelding in het boek én speelt mee in het verhaal.

Schrijf mee aan het nieuwste Kriooltjesverhaal

Op een geheimzinnige wijze slaagt een Kriooltje er in van uit het Land van Ooidonk tot in het Leerne van nu  te reizen. Hij is hier met een heel speciale opdracht, maar helemaal alleen kan het Kriooltje deze niet oplossen. Daarom zoekt hij Quinten en zijn vrienden, uit de vorige verhalen, weer op om hem te helpen. Hoe het verhaal verder gaat bepalen jullie!

Tijdens de Schotse Dagen wil Xavier Mares een experiment voeren om samen met een groep  kinderen deze queeste tot een goed einde te brengen.

Hoe het verhaal zal aflopen weten we nog niemand, want dat hangt af van de spirit van de thinktank die Xavier Mares wil opzetten. De auteur zal na elke sessie verder schrijven en tekenen aan het verhaal. In de drukte van de Schotse Dagen zal er dus een nieuw spannend jeugdboek geschreven worden. Dit is vrij uniek. Dat de Kriooltjesverhalen zich altijd afspelen in het Land van Ooidonk, in de schaduw van het prachtige kasteel Ooidonk maakt dit voor Deinze en de Leiestreek nog unieker.

Eén ding wou de auteur al verklappen, de werktitel van het boek is ‘De Rode Parel’. Of deze titel ook daadwerkelijk zal gebruikt worden, hangt af van de kinderen die deelnemen.

Kriooltjesvertelwandeling tijdens de Schotse Dagen

Deze sessies hebben plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus tijdens de Schotse Dagen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen er kleine groepjes gevormd worden.

Op  zondagnamiddag 20 augustus neemt Xavier Mares iedereen van 0 tot 99 jaar die dat wil mee op een boeiende en gratis Kriooltjesvertelwandeling om en rond het kasteel en de bossen van het Land van Ooidonk. Het wordt een leuke wandeling met heel wat vertel- en leesmomenten.  ‘Er zal van alles gebeuren... we gaan samen op zoek, gastvertellers lezen voor én.. acts uit de boeken zullen echt te zien zijn,’ verzekert Xavier. Elke deelnemer krijgt een leuke verrassingsgeschenk van de schrijver.

De deelnemers voor de gratis wandeling moeten zich inschrijven op www.Kriooltjes.be voor 14 augustus 2017. De plaatsen zijn beperkt.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017, tijdens de Schotse Dagen

Waar: Ooidonk, Ooidonkdreef 9, Bachte-Maria-Leerne

Prijs: deelnemen aan de thinktank is gratis

Inschrijven: voor zaterdag en/of zondag via www.kriooltjes.be. Elke deelnemer krijgt een unieke verrassing van de schrijver.

Meer info op www.facebook.com/kriooltjes

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio