Oproep voor foto- of videomateriaal

Expo 125 jaar Anglo-Belge krijgt een vervolg

Expo 125 jaar Anglo-Belge krijgt een vervolg

Organisatoren Vincent Versele, vierde van links, en Nico Derycke, tweede van rechts, omringd door oud-werknemers tijdens de expo. Foto: LEZ

Zulte - Met de organisatie van de succesrijke tentoonstelling over 125 jaar brouwerij Anglo-Belge sloten de organisatoren een drieluik af; een nieuw biertje, een infomagazine en een fototentoonstelling. Door de vele enthousiaste reacties en het opduiken van vers materiaal denken Vincent en Nico al aan een nieuw initiatief: een audiovisuele voorstelling. Zij lanceren daarvoor een oproep naar de oud-medewerkers van de brouwerij.

Als eerste werd door Vincent Versele, zoon van de laatste zaakvoerder van Anglo-Belge Ignace Versele, het bier ‘Alfred’, genoemd naar zijn grootvader en stichter Alfred Versele, op de markt gebracht. Nico Derycke, verzamelaar van de brouwerij bracht een interessant pocketmagazine over de geschiedenis van de brouwerij uit.

Last but not least en als apotheose van het jubileum, was er de fototentoonstelling ‘De mens in de brouwerij, over de generaties heen’ tijdens het feestweekend van Gaston Martens tijdens de junikermis. Verdeeld over diverse vitrines en tentoonstellingsborden werden meer dan 450 foto's en authentieke, nog nooit vertoonde documenten over het centrale thema ‘werknemers bij Anglo-Belge’ getoond.

Maar liefst 1200 personen, oud-werknemers maar ook kinderen en kleinkinderen van gewezen arbeiders en bedienden, Zultenaars en heel wat geïnteresseerden namen de tijd om de stukken één voor één te bekijken. Daarnaast kwamen ook heel wat bezoekers lang die niets met de brouwerij te maken hadden.

Tijdens het expoweekend kwamen naast de herinneringen en anekdotes heel wat foto's en ook audiovisueel materiaal naar boven. Deze positieve reacties geven de organisatoren de impuls een vervolg te breien aan de fototentoonstelling.

Het idee rijpt om op een nog nader te bepalen tijdstip een audiovisuele voorstelling in elkaar te knutselen.  De nog levende werkmannen en -vrouwen van de gewezen brouwerij Anglo-Belge hebben vaten vol met leuke verhalen en weetjes.

Oproep

Hierbij doen Vincent en Nico een oproep aan alle mensen die nog foto’s, video's en geluidsmateriaal hebben in verband met Anglo-Belge, dit aan hen te bezorgen. Oud-werknemers die spannende en grappige verhalen weten te vertellen kunnen contact opnemen met Vincent via v.versele@gmail.com of tel. 0475/79 63 33 of Nico via info@anglozulte.be of 0495/848142.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio